Crima organizată la exchange

6Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
Două firme de schimb valutar din Timişoara şi Bucureşti au fost „curăţate” de poliţişti BCCO şi procurorii DIICOT. Două firme de schimb valutar au fost „puse la punct” dintr-o lovitură.

Surse neoficiale au relatat că miercuri, 10 decembrie 2008, la ora 11:00, 10 case de schimb valutardin Oradea, dintre care cinciaparţineau de firma Exchange Timişoaraşi cinci de Saralex din Bucureşti, au fost „vizitate”de către poliţiştiide la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii DIICOT.

Se pare că sesizărilefăcute în ultima perioadă la Poliţienu au fost în zadar şi că indivizii de la cele două firme de schimb valutarerau filaţi de mai multă vreme de poliţiştii BCCO. Surse neoficiale au informat că din 2006încoace, cele două firme au tras fiecare tunuride peste două miliarde ROLşi că înşelau oamenii într-un mod foarte abil.

Tunat cu 25.000 euro

Cele două firme afişau preţ convenabilla cecurile de călătorie, dar în realitate clientulera fentatşi indus în eroare voluntarde către vânzători. Profitând de neatenţia clientului, vânzătorulde la fiecare dintre casele de schimbul valutar în discuţie îi băga sub nas spre a le semna câte un „accept”de schimb de plată, pe care scria valoarea reală a tranzacţiei.

ultimii păcăliţis-a aflat un cetăţean care a schimbat 25.000 euroşi a fost „tunat”cu 150 de milioane ROL.

Şeful BCCO, comisarul-şef Nicolae Stamate, a confirmat acţiunea la cele două firmeprecum şi faptul că reprezentanţiicelor două societăţi s-au ales cu dosar penal pentru înşelăciune.

Imediat după ce s-a făcut curăţenie, casele Saralexs-au închis sub diverse motive “afişate” pe vitrine: “închis pentru concediu medical”, “închis pentru revizii tehnice” etc. La celelalte cinci case de schimb valutarce aparţin de Exchange Timişoara, s-a schimbat afişajul, dar oamenii încă se pot păcăli: pe panoul de afişaj figurează acum 11% comision!

Oamenii sunt rugaţi să fie atenţi atât la afişajelede la casele de schimb valutar cât şi la hârtiile ce li se întind să semneze.

Otilia Sandor

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor