Criminalistul IPJ Bihor, la curs de portrete robot în SUA

3Comentarii
Şeful Poliţiei bihorene, comisarul-şef Liviu Popa, l-a prezentat miercuri ziariştilor pe portretistul Florin Lăzău ca pe un poliţist criminalist „talentat şi permanent preocupat de perfecţionarea sa profesională, dincolo de cele opt ore de muncă, drept pentru care a şi fost ales poliţistul anului 2007 la nivelul IPJ Bihor”.

În perioada 28 iulie – 1 august, Universitatea Northwestern (Chicago) a organizat un curs pentru 18 specialişti criminalişti în portretistică, dintre care 17 de pe Continentul American şi doar unul din Europa. Astfel, pe baza portofoliului său a fost selecţionat şi agentul şef adjunct Florin Lăzău.

Cursul a fost susţinut de către Lois Gibson, artist criminalist „forensic artist” în cadrul Poliţiei Houston din statul Texas, unul dintre cei mai buni portretişti din lume, având cele mai multe identificări de autori de infracţiuni pe baza portretelor-robot. S-au prezentat metode de desenare a trăsăturilor şi elementelor faciale la descrierea victimelor şi martorilor, metode de intervievare a martorilor şi victimelor, rasele umane – tipuri, particularităţi ale elementelor faciale si ale craniilor, îmbătrânirea facială în cazul minorilor dispăruţi sau infractorilor fugari şi reconstrucţia facială după craniu.

După curs, criminalistul orădean a susţinut pe 4 august examenul de certificare în Arta Criminalistică la „International Association for Identification” (I.A.I.), cea mai mare şi veche organizaţie criminalistică internaţională, fondată în anul 1915.

Examenul a constat în realizarea portretului-robot al unui infractor la descrierea unui martor.

„În cadrul cursului am avut ocazia să îmi prezint modul meu de lucru, care a fost apreciat de participanţi, şi să învăţ din metodele lor. Am fost singurul poliţist din Europa selectat la cursul din Chicago”, a declarat Florin Lăzău.
Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor