Crin Antonescu la Oradea

32Comentarii
Crin Antonescu la Oradea
Antonescu îl acuză pe şeful Statului pentru faptul că nu a închis şi robinetul de la care se adapă clientela politică.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost prezent joi la Oradea, onorând astfel Conferinţa Teritorială a PNL Bihor. Antonescu şi-a făcut timp şi de o întâlnire cu mass-media.

Conform aşteptărilor, în calitatea sa de lider al Opoziţiei, Crin Antonescu a făcut o serie de remarci acide la adresa actualei Puteri, condusă de Traian Băsescu, pe care l-a numit „căpetenia adunăturii de ploşniţe care parazitează România”.
Liderul liberal a început prin a observa că „România nu are prim-ministru, nu are Guvern”, sugerând că preşedintele Băsescu joacă toate rolurile. De altfel, prin reducerile anunţate, Băsescu le-ar fi declarat război propriilor concetăţeni, consideră Antonescu. Tot liberalul s-a arătat deranjat de faptul că deşi pedeliştii din Parlament, ca şi udemeriştii sau independenţii lui Gabriel Oprea n-ar fi de acord cu măsurile anunţate de preşedinte, aceştia dau din cap neputincioşi, conformându-se voii lui Traian Băsescu. Obedienţa faţă de Băsescu îi aduce aminte lui Antonescu de atmosfera anilor ’80. Astfel, majoritatea formată de Băsescu e, în opinia preşedintelui PNL, „o şleahtă de mişei care stau ploconiţi în faţa lui Traian Băsescu”.

În ceea ce-l priveşte pe Emil Boc, Antonescu a remarcat faptul că, în timpul discuţiilor cu grupurile parlamentare nu l-a văzut pe premier nici măcar cât i-a văzut pe consilierii prezidenţiali!

Cheltuieli corupătoare

„Nu numai că reducerile operate asupra salariilor şi a pensiilor nu rezolvă problema, dar sunt şi profund incorecte. Trebuie reduse în primul rând cheltuielile publice. Vorbim despre acele cheltuieli cu birocraţia, cu clientela politică. Vorbim despre cheltuielile ce aduc corupţie!”, a afirmat la Oradea Crin Antonescu.

Antonescu l-a arătat apoi cu degetul pe Traian Băsescu, spunând că acesta pune în cârca milioanelor de bugetari şi pensionari sarcina de a scăpa Statul de anumite cheltuieli, refuzând, în acelaşi timp, să se atingă de cheltuielile pe care Statul le are cu „clanul portocaliu”. Mesajul lui Antonescu e clar: se taie salariile şi pensiile deoarece din acestea nu se puteau face oricum bani pentru clientela politică. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cheltuielile materiale, despre investiţii, socotite ca surse excelente pentru sporirea profiturilor anumitor firme de casă.

Întrebat de Jurnal bihorean care sunt acele cheltuieli materiale la care ar trebui să renunţe guvernanţii, Antonescu a dat exemple cât se poate de plastice: „Să renunţe la achiziţii de autoturisme şi calculatoare. Să renunţe la linguriţe, pixuri şi hârtie igienică. Se cumpără lucruri mici, dar la preţuri umflate de zece ori. Aşadar lucruri mici, dar se adună. Ar trebui să se renunţe la tot ce nu e strict necesar”.
Finalmente, preşedintele PNL e convins că dacă nu se vor opera reduceri la cheltuielile cu felurite achiziţii, în decurs de câteva luni Băsescu va veni din nou cu veşti proaste, explicându-ne de ce trebuie mărit TVA-ul şi impozitul pe venit cu 4-5%….

CĂLIN CORPAŞ32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor