Cristian Bitea, cel mai tânăr subprefect

11Comentarii
Cristian Bitea
Cristian Bitea
Cristian Bitea este în mod oficial noul subprefect de Bihor, având susţinerea PDL. Bitea (30 de ani) îl înlocuieşte pe Silviu Odobasianu, provenit din PSD. Claudiu Pop rămâne deocamdată şi el în postura de subprefect, fiind la mâna ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Prefectul Gavrilă Ghilea se va întorce în ţară la finele acestei săptămâni. El e plecat în SUA cu şeful CJ, Radu Ţîrle.

Guvernul Boc l-a numit pe orădeanul Cristian Bitea în funcţia de subprefect. Bitea se întoarce astfel în Bihor într-un funcţie administrativă importantă, după ani de pribegie prin Bucureşti sau Ialomiţa. „Am convingerea că e o persoană căreia i se potrivește funcția, pentru că o cunoaște foarte bine”, a declarat senatorul Petru Filip, cel care a insistat ca Bitea să vină subprefect în Bihor.

Bitea a declarat pentru J.b. că va ajunge la Oradea mâine, urmând a-şi lua în primire funcţia de săptămâna viitoare. „Ideea e că vreau să-mi fac treaba cât mai bine şi plecând de-aici putem construi mai multe”, ne-a declarat Bitea, convins că era momentul să se întoarcă în Bihor pe o poziţie importantă.

La INA

Cristian Bitea este fiul Zoiei Bitea, director adjunct la Direcția de Sănătate Publică Bihor, membră PDL. A fost consilierul ministrului Administrației și Internelor, bihoreanul Vasile Blaga și, în trecut, liderul Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor.
Din 2002 încoace a ocupat mai multe posturi de funcţionar public, pornind de la expert debutant la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi ajungând consilier al Direcţiei Control Instituţii Publice (Departamentul de Control al Guvernului). În 2008, a absolvit Institutul Naţional de Administraţie (INA), devenind înalt funcționar public, iar din noiembrie 2008 a deținut funcția de subprefect de Ialomița, până în luna mai a acestui an, când a devenit secretar general al INA.

Hulit în Ialomiţa

În perioada în care a fost subprefect de Ialomița, în presa ialomiţeană au apărut mai multe articole negative ce îl vizau direct pe Bitea. Acestuia i s-a imputat faptul că făcea zilnic naveta Slobozia – Bucureşti, fiind zile în care maşina sa de serviciu străbătea peste 700 de kilometri! De asemenea, ziariştii ialomiţeni scoteau la iveală faptul că Bitea nu ar fi ţinut nicio audienţă în perioada în care a fost subprefect de Ialomiţa! În schimb, arată ei, noul subprefect de Bihor a avut grijă să primească o primă de instalare de peste 100 milioane lei vechi, la care s-a adăugat un salariu de încadrare ce se apropia de 40 milioane lei vechi.

În vară, Bitea şi-a dorit să devină prefect al Bihorului, în locul lui Gavrilă Ghilea. Ghilea a fost însă reconfirmat pe post, în urma unui concurs la INA, la care Bitea nu a mai participat. I s-a dat de înţeles, la acea vreme, că partidul nu-l susţine pentru postul de prefect.

Pop quo-vadis?

În ceea ce-l priveşte pe celălalt subprefect Claudiu Pop, deşi pesedist, acesta rămâne deocamdată subprefect, având drept de semnătură în locul lui Ghilea, până când acesta se întoarce din SUA. După aceea, postul lui Pop e instabil. L-ar putea salva însă prietenia cu ministrul Vasile Blaga. Dacă nu cumva pentru acest lucru va fi considerat trădător de către unii pesedişti…

Calin Corpas11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor