Crişul Negru, o provocare pentru elevi

Crişul Negru, o provocare pentru elevi
Directia Apelor Crisuri Oradea a lansat miercuri proiectul „Crisuri curate”. La lansare au tinut sa fie prezenti, pe lânga initiatorii programului, si secretarul de stat, Lucia Varga, din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, dar si directorul adjunct, Ovidiu Gabor, al Administratiei Nationale Apele Române.

Aceasta campanie educationala privind protectia si gospodarirea apelor se realizeaza în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu unitatile de învatamânt din Beius, Stei, Nucet, Pomezeu si Câmpani. Actiunea are ca principal obiectiv pastrarea starii bune a apelor Bazinului Hidrologic Crisuri si are drept grup-tinta atât copii cu vârste cuprinse între 5 si 14 ani, cât si tineri peste 18 ani. Multe rezervatii naturale

” Locatia proiectului nu a fost aleasa întâmplator. Crisul Negru este cel mai însemnat râu din Bihor, bazinul sau hidrologic adapostind un numar foarte mare de rezervatii naturale”, a precizat Anca Mihociu, realizatoarea programului. Calendarul actiunilor din aceasta manifestare cuprinde miniseminarii informative realizate în scoli, iar în colaborare cu autoritatile locale se vor purta discutii cu populatia pe tema igienizarii si mentinerii unei bune stari a malurilor apelor.

În acest sens se vor distribui si pliante. Pentru cei mici se vor realiza concursuri de desene, dar va fi prezentata si mascota campaniei prin intermediul afiselor si a unei carti de povesti.

Simona Drimbau