Criteriile de eligibilitate în dezbatere publică

De Simona Drimbău
Criteriile de eligibilitate în dezbatere publică
MADR a lansat recent un proiect de lege privind modificare a Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi, precum şi a condiţiilor specifice de implementare pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole, prevăzute în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.


Printre modificările propuse sunt cele care fac referire la pajişti permanente, crescător de animale, dar şi parcela agricolă. Conform noilor prevederi „vaca de lapte” înseamnă femela din specia taurine care a fătat cel puţin o dată şi are cel puţin un produs înregistrat în RNE până la data-limită de depunere a cererilor fără penalizări sau până la data notificării către APIA a cazului de circumstanşă naturală, pentru vaca de lapte care înlocuieşte animalul cu circumstanţă naturală.

Mofificări ar surveni şi la articolul 6 alineatul privind copia cardului exploataţiei. În cazul în care fermierul nu deţine card de exploataţie, trebuie să prezinte adeverinţă eliberată de către medicul veterinar de liberă practică din care să rezulte codul exploataţiei înscrise în RNE valabil la data depunerii cererii unice de plată.

În cazul asociaţiilor crescătorilor de animale care efectuează activitatea agricolă pe suprafaţă de pajiste concesionată/închiriată asigurând încărcătura minimă de animale de 0,3 UVM/ha prin păşunat cu animalele înregistrate în exploataţia asociaţiei pe perioada păşunatului în tabere de vară, acestea trebuie să prezinte adeverinţa eliberată de către medicul veterinar din care să rezulte codul exploataţiei/exploataţiilor tip tabară de vară a asociaţiei înscrise în RNE valabil la data depunerii cererii unice de plată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !