Critică încăpăţânarea ortodocşilor

14Comentarii
Critică încăpăţânarea ortodocşilor
Episcopii catolici au abordat problematica relaţiilor cu Biserica Ortodoxă Română.

Episcopii greco-catolici şi romano-catolici din ţară s-au întâlnit, în perioada 25-27 mai, la Oradea. Sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopale Române s-a ţinut la sediul Episcopiei Romano-Catolice. În cadrul conferinţei, episcopii au abordat problematica relaţiilor cu Biserica Ortodoxă Română, mai precis refuzul retrocedării şi al celebrării alternative.

„Celebrarea alternativă este o soluţie propusă deja de mai multe ori, cu atât mai mult cu cât, în străinătate, Biserica Catolică oferă lăcaşuri de cult pentru comunităţile ortodoxe. Episcopatul Catolic din România regretă faptul că Biserica Ortodoxă refuză, în ţară, orice formă de rugăciune sau celebrare împreună, deşi în comunităţile ortodoxe din diaspora, acest lucru se întâmplă”, a spus episcopul romano-catolic de Oradea, Bocskei Lazslo, la finalul întâlnirii de la Oradea.

Îngrijorări

La eveniment au participat Excelenţa Sa Francisco-Javier Lozano, nunţiul apostolic în România şi PSS Anton Coşa, episcop de Chişinău.

În cadrul lucrărilor conferinţei s-a mai discutat despre preoţii care îi îngrijesc pe emigranţi, despre activitatea misionară a Bisericii, despre necesitatea afirmării clare a poziţiei Bisericii cu privire la „flagelul avortului” şi despre necesitatea unui congres naţional al familiilor. Înalţii prelaţi s-au arătat îngrijoraţi faţă de proliferarea pericolelor morale actuale (plantele etnobotanice, reviste şi emisiuni TV cu caracter „profund imoral”). În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost aprobat statutul şi structura Acţiunii Catolice din România.

Crina Dobocan14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor