Critical Mass – pledoarie pentru mersul pe bicicletă

Critical Mass – pledoarie pentru mersul pe bicicletă
Evenimentul promovează mijloace alternative de transport și atrage atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate.

Orădenii sunt invitați luni, 22 aprilie, să pedaleze pentru un stil de viață sănătos și pentru mai multă siguranță în traficul din Oradea. ProBikers organizează la această dată o traversare a Oradiei pe bicicletă și sărbătorirea Zilei Mondiale a Pământului.

Traseul parcurs va fi următorul: ora 18:00 întâlnire în parcarea de la Piața Rogerius; ora 18:30 pornire din parcarea de la Piața Rogerius – str. Transilvaniei – B-dul Dacia – str. Republicii – B-dul Magheru – Podul „Dacia” – Piața Emanuil Gojdu – Gheorghe Costaforu- str. Horea – str. Sucevei – str. Avram Iancu – sosire în Piața Unirii.

Restricții pentru copii

Organizatorii atenționează că le este interzis copiilor mai mici de 14 ani să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea. Nerespectarea acestei reguli, va duce la întreruperea evenimentului.

„Prin acest proiect ne propunem să promovăm crearea unui mediu de viață mai sănătos prin folosirea bicicletelor și să atragem atenția comunității asupra importanței respectării tuturor participanților în trafic”, spun organizatorii.
—————————————————————————————
Critical Mass este un eveniment început în San Francisco. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de atragerea atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de maşini, asiguraţi de poliţie, încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului. Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecţiile mai mari, participanţii se opresc şi ridică bicicletele deasupra capului.

Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic. ”Bicicletele nu poluează!”.
Organizatorii fac apel la întreaga populaţie din Oradea, indiferent de sex, vârstă şi naţionalitate să participe la acest eveniment, în felul acesta atrăgând atenţia, împreună, asupra poluării orașului şi mai ales a centrului.

Principalul rezultat al acestui eveniment este conştientizarea populaţiei în folosirea mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !