Criza continuă pe piaţa muncii

2Comentarii
Conducerea ITM Bihor a prezentat activitatea pe luna iulie
Conducerea ITM Bihor a prezentat activitatea pe luna iulie
Criza economică îşi face tot mai simţită prezenţa, lucru relevat şi de statisticile ITM. „Din analiza numărului contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor în luna iulie, 4.924 şi numărul dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă, care au ajuns la 6.438, se observă o diferenţă negativă care refectă menţinerea situaţiei de criză pe piaţa muncii”, a spus directorul coordonator al ITM Bihor, Mircea Matei.

Şi concedierile colective continuă. Pe parcursul lunilor iunie-iulie, la ITM Bihor au fost înregistrate un număr de 11 notificări. Aceste notificări cuprind intenţia de concediere colectivă pe parcursul perioadei iulie-septembrie a unui număr estimativ de 264 salariaţi care provin cu preponderenţă din comerţ şi construcţii.

Controale

 Nu mai puţin de 99 de angajatori au fost controlaţi de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor în cursul lunii trecute. Inspectorii de muncă au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 67.800 lei. „Au fost identificaţi un număr de 12 angajatori care practicau muncă fără forme legale de angajare, aplicându-se amenzi în valoare de 40.500 lei”, a precizat directorul coordonator al ITM Bihor.

Angajatoriilor controlaţi le-au fost depistate 551 de de deficienţe, cele mai dese fiind legate de primirea la muncă fără încheierea contactelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal şi a muncii spulimentare. De asemenea, mulţi angajatori nu aveau întocmite fişele postului şi regulament intern.
În cursul lunii trecute inspectorii ITM au sistat activitatea a 18 echipamente de muncă acestea nefiind în conformitate cu normele de securitate în muncă. Marea majoritate a echipamentelor sistate au fost schele şi echipamente acţionate electric.

Simona Albinaru2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor