Criză de personal calificat

1Comentariu
Criză de personal calificat
ORADEA – Încep să se resimtă efectele scăzute a ratei şomajului. Aceasta este concuzia la care au ajuns reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor în urma rezultatelor Bursei generale a locurilor de muncă.

Organizată pe data de 18 aprilie, la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, manifestarea a reunit 60 de angajatori care au oferit nu mai puţin de 1.390 de locuri de muncă. Persoanele care au căuta un loc de muncă au fost în număr de 750, dintre care angajatorii au selecţionat în vederea încadrării 406 persoane.

Încadrate

Cu toate acestea doar un număr foarte mic de şomeri au fost încadaraţi efectiv în muncă şi anume 57 dintre care 18 sunt femei. Dintre cei care şi-au găsit un loc de muncă în urma organizării acestei burse 14 sunt absolvenţi de studii superioarea de lungă durată, 21 cu studii liceale şi postliceale şi toţi atâţia absolvenţi de şcoli profesionale. Doar o singură persoană cu studii gimnaziale şi-a găsit o slujbă. Numărul mic de persoane încadrate în muncă este pus de Dorel Drăghici, directorul AJOFM pe seama nivelului scăzut de calificare a celor care au participat la bursă. „Marea majoritate a şomerilor aflaţi în baza noastră de date au studiile nefinalizate sau au studii gimnaziale. Agenţii economici cer însă forţă de muncă calificată”, a precizat Dorel Drăghici. De alfel criza forţei de muncă începe să se resimtă în mai toate domeniile de activitate.

Principalele domenii de activitate în care au fost încadrate cele 57 de persoane sunt industria echipamentelor electonice – 15 încadrări, construcţii – 7 persoane, tot 7 persoane au fost încadrate în domeniul serviciilor şi 6 în asigurări.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor