Criză de personal în vânzări

11Comentarii
Criză de personal în vânzări
ORADEA - Numărul mare de magazine care s-au deschis sau urmează să se deschidă în Oradea în perioada următoare a crescut solicitările de angajare în domeniu. Real Hypermarket caută personal pentru viitorul magazin ce va fi deschis în curând în Episcopia Bihor.

Carrefour face angajări pentru cele două hyperpermarketuri ce urmează să fie inaugurate în Era Shopping Center şi Lotus Market.  

OBI aproape că şi-a completat personalul pentru magazinul de bricolaj ce va fi deschis în curând, lângă Real Hypermarket pe strada Ogorului. Un alt magazin de bricolaj – Bricostore – ce va face parte, de asemenea, din Era Shopping Center, a desfăşurat la Oradea mai multe campanii de angajare.

Bani în plus

Acestea sunt doar câteva dintre marile magazine care au nevoie de personal. Dar robinetul muncitorilor calificaţi în vânzări se cam închide. Vânzătorii nu pot fi calificaţi de pe o zi pe alta. Lucru recunoscut şi de Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

„Se poate vorbi despre o criză a personalului din vânzări, prin prisma cererii din ultima perioadă. Nu toate firmele ne contactează pentru a face cursuri de calificare în domeniu. Singura care ne-a solicitat a fost Real. Unele doar anunţă că le trebuie personal, dar oamenii nu pot fi calificaţi de pe o zi pe alta”, susţine Nica.

Pe de altă parte, multe dintre marile magazine îşi completează lista de personal prin firme de recrutare private. Acestea studiază piaţa, află salariile oferite de concurenţă şi plusează cu câteva zeci, în unele cazuri cu câteva sute de lei, atrăgând personal gata calificat şi pregătit de la firmele similare.

Este şi cazul Praktiker, care a pierdut câţiva angajaţi, care au ales salariile mai mari oferite de OBI. „Cei de la OBI mi-au oferit salariu mai mare şi nu am stat pe gânduri”, spune unul dintre lucrătorii comerciali care a dat Praktiker pentru OBI. Şi cazul nu este singular. La fel a făcut şi Pic, la intrarea pe piaţa orădeană, momind angajaţii de la Real.

Marile magazine vor avea ocazia să-şi completeze lista de angajaţi la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, care va avea loc în 26 septembrie 2008, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Personalul din vânzări nu poate fi calificat de pe o zi pe alta.
Dan Birta11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor