Criză de sânge la Deva

Criză de sânge la Deva
Deva – Criza de sânge transfuzabil se simte acut în perioada sărbătorilor de iarnă. Numărul donatorilor de sânge din judeţul Hunedoara a scăzut dramatic în raport cu numărul accidentaţilor care necesită transfuzii.

Impunerea normelor Uniunii Europene faţă de remunerarea persoanelor care donează sânge a făcut ca numărul de pungi de sânge pentru transfuzii sanguine să scadă îngrijorător din lipsa donatorilor.

„În acest moment avem câteva pungi din fiecare grupă de sânge. Însă numărul donatorilor este în continuă scădere, cu peste 10% faţă de luna trecută, în vreme ce numărul accidentelor rutiere a crescut cu peste 30%. Este posibil ca de sărbători să nu ne mai putem descurca. Trebuie să mulţumesc tuturor celor care, prin actul lor, salvează vieţi”, declară dr. Victoria Hălmagi, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Hunedoara.

Numărul donatorilor la finele anului trecut se ridica în judeţul Hunedoara la 8110, dintre care 5.677 au donat în decursul unui an 400 ml sânge, 65 au donat 450 ml. În total, cantitatea de sânge donată de hunedoreni s-a ridicat, în 2005, la 2.300,05 litri.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase