Criză la Serviciul de Ambulanţă

Reactualizat la:
Criză la Serviciul de Ambulanţă
Bolnavii mor cu zile în propriile case din cauza faptului că salvările nu pot acorda primul ajutor. Directorii serviciilor de ambulanţă se plâng că au puţini medici şi, în plus, anagajaţii demisionează din cauza salariilor foarte mici. De asemenea, sute de salvări nu sunt echipate pentru servicii medicale de calitate.

“Sunt foarte puţini medici. Din 18 câţi erau la începutul anului au rămas 11. În prezent, zonele montane sunt neacoperite”, a susţinut Damoc Letiţia Gabriela, manager Serviciul de Ambulanţă Neamţ.

“Sunt foarte îngrijorat pentru că pleacă foarte mulţi medici şi au rămas foarte puţini în sistem. Este o problemă reală, dar pleacă pentru că sunt salarii mici”, a spus Ovidiu Cizmaru, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

Doar în ultima lună, doi oameni au fost victime ale crizei de la serviciile de ambulanţă. Un bărbat de 60 de ani din Bârlad a murit chiar în faţa spitalului, unde ajunsese cu taxiul, pentru că la Serviciul de Ambulanţă nu era nicio maşină disponibilă. Cam în acelaşi fel a murit şi o femeie de 66 de ani din Cujmir, judeţul Mehedinţi. Doctorii spun că nu s-a putut interveni la timp, deoarece singura ambulanţă ce putea veni era plecată la un alt caz.

De altfel, criza din sistem este recunoscută chiar de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, după un control pe care l-a ordonat la serviciile de ambulanţă din ţară.

Situaţie cutremurătoare la Serviciul de Ambulanţă: Raportul pe anul trecut al acestei instituţii arată că peste 2.300 de bucureşteni au murit în intervalul scurs dintre apelul care anunţa urgenţa şi sosirea salvării.

Timpul mediu de sosire la o urgenţă majoră a fost, potrivit raportului de 35 de minute, iar pentru o urgenţă de gradul doi, ambulanţa din Capitală a făcut aproape trei ore. Anul trecut, în cazul a 8% dintre urgenţele de gradul doi, maşina Salvării a ajuns şi după şapte ore.

Situaţia este la fel de gravă şi în ţară. Datele înregistrate la nivel naţional arată că o parte din maşinile folosite de serviciile judeţene de ambulanţă au 20-30 de ani. Subfinanţarea acestui serviciu duce şi la o lipsă acută a personalului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase