Criză pe piaţa forţei de muncă

1Comentariu
DEVA – Firmele hunedorene sunt în criză de forţă de muncă. Lipsa de personal se explică prin faptul că mulţi hunedoreni au plecat să lucreze în marile oraşe sau în străinătate.

Din acest motiv, la această dată, în judeţ există sute de locuri de muncă vacante. Se caută sudori, electricieni, muncitori în construcţii, dar şi textilişti şi operatori cablaje. Chiar şi cei fără nici o calificare îşi pot găsi o slujbă. Numai la construcţia de drumuri e nevoie urgentă de aproape 200 de persoane. Angajatorii hunedoreni oferă pe lângă salariul de bază şi alte recompense, de cele mai multe ori constând în bonuri de masă. Un operator cablaje primeşte 750 de lei şi bonuri de masă. La acelaşi nivel sunt salarizaţi şi muncitorii calificaţi din industria uşoară. Muncitorul necalificat din construcţia de drumuri primeşte 600 de lei şi tichete de masă. „Locuri de muncă sunt, dar politica de atragere şi păstrare a forţei de muncă aparţine exclusiv angajatorilor”, susţine Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara.

Dana Ioan



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor