Cronica fotbalului alesdean, lansata

Cronica fotbalului alesdean, lansata
Sâmbăta trecută a fost lansată la Alesd cartea „Flăcăii aleşdeni” , o lucrare despre istoria de 90 de ani a fotbalului din localitate.

Autorul volumului este Cărbunaru Gheorghe fostă extremă stângă a Stăruinţei Alesd. „Suntem mândri că în oraşul nostru există oameni care lucrează pentru comunitate, uitând de timp şi interese”, a spus Kalman Gabriela cea care a prezentat această carte în faţa foştilor jucători, conducători, iubitori ai sportului prezenţi în sala de şedinte a incubatorului de afaceri din Alesd.

Cartea este o cronică a fotbalului local între coperţile căreia descoperim amintiri, fotografii unde ne recunoaştem rudele, prietenii dar şi copii şi nepoţii care duc mai departe dragostea şi devotamentul pentru fotbal.În 2003, dl. Cărbunaru Gheorghe – poate involuntar – a devenit cronicar. Cronicarul fotbalului din Alesd. Şi ca orice cronicar şi–a sacrificat timpul, energia pentru a consemna cu precizie şi a lăsa moştenire posterităţii evenimentele pe care le–au trăit generaţii de–a rândul, toţi cei care au îndrăgit balonul.Este surprinzător ca un volum să apară în acealaşi timp în limba română şi maghiară. Dar după ce îl parcurgem, nu ne mai surprinde. Ni se pare normal, căci fotbaliştii aleşdeni – români şi maghiari – împreună au obţinut victorii şi împreună au suferit înfrângeri. Împreună s–au bucurat şi împreună s–au întristat.

Precizia cu care sunt consemnate evenimentele în volum este surprinzătoare şi dovedeşte o documentaţi îndelungată.Din 1992 flăcăii aleşdeni intră pe teren şi marchează golurile sub denumirea Crişul Alesd.Dar viaţa echipei de–a lungul timpului nu s–a limitat numai la joc. Ca într–o adevărată familie, au avut parte de momente triste – la pierderea câte unui jucător, emoţii la sărbătorirea centenariului în fotbal a altuia, bucurie şi speranţă la privirea juniorilor care duc duc mai departe echipa, uneori deja fiind a doua sau a treia generaţie. Acest volum este un omagiu pentru fotbal, antrenori,fotbalişti, suporteri, omagiu pentru aleşdeni.Primiţi–l şi parcurgeţi–l cu aceeaşi dragoste cu care a scris–o Cărbunaru Gheorghe, fotbalist, extrema stângă al Stăruinţei Alesd.

I.H.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !