Cros îndoliat de 1 Decembrie

Cros îndoliat de 1 Decembrie
Un copil din satul Budoi a decedat după ce i s-a făcut rău în urma participării la cros.

În Parcul „IC Brătianu” a avut loc miercuri la amiază tradiţionalul Cros 1 Decembrie, competiţie sportivă de masă aflată la cea de-a XXI-a ediţie. Concursul a fost organizat de DJST Bihor şi IŞJ Bihor şi a reunit la start circa 300 de copii de la şcoli din întregul judeţ. Întrecerile au avut loc pe distanţe de la 800 la 1.200 m, în funcţie de vârsta participanţilor.

Din nefericire, concursul a avut parte de un moment tragic. La circa zece minute după încheierea cursei pe distanţa de 1.200 m, unui copil (D.H., din satul Budoi) i s-a făcut rău. Echipajul ambulanţei, aflat la faţa locului, a intervenit şi deoarece starea copilului nu se îmbunătăţea, l-a transportat la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”. Aici, copilul a decedat după circa o oră.

„Va urma o anchetă”

Conducerea DJST Bihor a organizat joi o conferinţă de presă, în care directorul instituţiei, Sorin Buhaş a prezentat o informare referitoare la cele întâmplate.

„În primul rând doresc să-mi exprim imensa părere de rău şi să transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate. Crosurile, ca şi toate acţiunile sportive de masă, se desfăşoară respectând normele legale stabilite. Elevii participă la astfel de acţiuni însoţiţi de profesorii de la şcolile respective, care au obligaţia de a le solicita adeverinţa de la medicul de familie, potrivit căreia sunt sănătoşi şi apţi pentru educaţie fizică şi sport. De altfel şi la şcoală li se solicită elevilor astfel de adeverinţe. Organizatorii competiţiei au obligativitatea de a asigura prezenţa unei ambulanţe de tip B pe tot parcursul competiţiei, în conformitate cu Legea nr. 69/2000. Au fost respectate toate aceste cerinţe. În mod sigur, va urma o anchetă după nefericitul eveniment care s-a petrecut la ediţia din acest an a Crosului 1 Decembrie”, a declarat directorul Sorin Buhaş.

Un număr de 14 copii de la Şcoala din Budoi au participat miercuri la cros, însoţiţi de profesorul de educaţie fizică E.Z., de la şcoala respectivă, deplasarea la Oradea făcându-se cu un microbuz. Un astfel de caz tragic s-a întâmplat în premieră în istoria de 21 de ani a crosurilor şi a tuturor acţiunilor sportive de masă desfăşurate în Oradea şi în întregul nostru judeţ, în perioada de după 1989.

G.N.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !