CS Felix, locul IV în Liga de lupte libere

CS Felix, locul IV în Liga de lupte libere
LUGOJ – Cu un lot tânăr de luptători din zona Sânmartinului, completat cu câţiva sportivi formaţi la LPS Bihorul, echipa bihoreană nu a putut emite pretenţii în lupta pentru medalii la turneul final al Campionatului Naţional de lupte libere pe echipe de seniori.

Cu totul altfel a stat situaţia pentru echipa CSM Lugoj, care, aducând sub culorile clubului performeri titraţi din alte şase centre de lupte din ţară, a reuşit să „dea lovitura” în week-end.

Meciuri cu „scântei”
Astfel, beneficiind şi de avantajul „terenului” propriu, formaţia gazdă a reuşit în premieră să-şi treacă în palmares un titlu naţional pe echipe, după două medalii de bronz cucerite în perioada ’69-’70 şi alte două de argint în ediţiile din 2003 şi 2004.

Însă lupta pentru ordinea pe podium a fost una foarte aprigă, CSM Lugoj (antrenori Emil Vanea şi Luca Rădoi) învingând-o la „musteaţă”, cu 4-3, atât pe Dinamo Braşov (antrenorul de lot naţional Gheorghe Fodorea şi Ion Iancău ), cât şi pe CS Militar Steaua (antrenor – lt. col. Claudiu Tămăduianu).

A revenit Eugen Preda
Din echipa noastră, cea mai consistentă evoluţie a avut-o fostul campion naţional de juniori şi medaliat la Internaţionalele României de juniori, Nicolae Horgoş (84 kg), care a punctat câteva acţiuni şi împotriva braşoveanului Eugen Preda, luptător de K1 şi campion mondial la kempo. Trebuie menţionat însă că dinamovistul a revenit după o pauză competiţională provocată de o hepatită, el impunându-se la diferenţă mică şi în faţa stelistului după un meci pigmentat cu câteva ieşiri neregulamentare.

Premiaţi de o orădeancă
În condiţiile în care CS Ialomiţa a avut prezenţe convingătoare doar la turneele de calificare, iar echipe de tradiţie din Zalău, Târgu-Mureş şi Sf. Gheorghe nu s-au angrenat în acest campionat din motive financiare, CS Felix Sânmartin s-a situat pe un mulţumitor loc IV, antrenorului Bucur Potre fiindu-i înmânat un trofeu din partea federalului Ion Crăciunescu.

Mai notăm că premierea a fost oficiată în Sala Sporturilor din Lugoj de divizionara de volei feminin din Lugoj, din care face parte şi ex-orădeanca Adriana Sorina Buz.
Luptătorii bihoreni se vor reîntoarce peste două săptămâni la Lugoj, însă pentru CN individuale de juniori.
„Prezenţa noastră pe prima scenă a luptelor libere a fost posibilă în ultimii ani graţie sprijinului constant al Primăriei Sânmartin. Mulţumim conducerii şi consilierilor locali atât în numele sportivilor, cât şi al părinţilor, care îşi ştiu copiii în sala de sport, nu în alte locuri mai puţin educative sau chiar dăunătoare”, precizează profesorul Bucur Potre.

FACTBOX: Echipa CS Felix
55 kg: Alin Varga, Adrian Neţ
60 kg: Ionuţ Moş, Adrian Păşcuţ
66 kg: Marian Raul, Beniamin Drimba
74 kg: Ionuţ Suciu, Cristian Horgoş
84 kg: Nicolae Horgoş, Miroslav Slovac
96 kg: Robert Koteleş, Raul Lascu
120 kg: Gabriel Gal, Mihai Şandro

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase