Cseke Attila a inaugurat Centrul Regional de Transfuzii

13Comentarii
Cseke Attila a inaugurat Centrul Regional de Transfuzii
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri la Oradea, Centrul Regional de Transfuzie şi Siguranţă Sanguină.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a făcut vineri dimineaţă un tur al spitalelor din Oradea, pentru a vedea stadiul la care se află lucrările, finanţate şi de Ministerul Sănătăţii, din aceste spitale. Prima vizită a fost la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a constatat că etajul cu secţia de chirurgie şi cel de cardiologie intrat în lucrări de reabilitare anul trecut au fost finalizate. Ministrul Sănătăţii a anunţat că încă trei etaje de la acest spital sunt prioritare şi pentru Minister în 2011 şi vor fi reabilitate.

Al doilea popas al ministrului a fost la Centrul de transfuzii Oradea (pe str. Louis Pasteur), care a fost inaugurat ca fiind acum Centrul Regional de Transfuzie şi Siguranţă Sanguină pentru că a intrat în reţeaua de sănătate publică a Europei de sud-est, unde sunt cuprinse centre de transfuzii din nouă state.

Inspecţie

Centrul este singurul din România şi al şaptelea dintr-o reţea sud-est europeană de sănătate, care este formată din nouă state membre. Rolul lui este de a strânge toate datele şi informaţiile din acest domeniu şi ţinerea legăturii cu toate statele membre din această reţea. Centrul din Oradea, alături de celelalte state membre vor încerca să găsească soluţii în caz de calamitate sau orice tip de problemă.

„Singurul centru pe care România îl înfiinţează pe această reţea de sănătate se înscrie practic pe harta Europei de Sud-Est şi nu numai, în domeniul medical. Iar Oradea şi implicit România poate deveni un centru de excelenţă la nivel internaţional. Alegerea Oradiei nu este întâmplătoare pentru că este un domeniu pe care Oradea a excelat şi până acum la nivel naţional”, a precizat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

Vizita ministrului a continuat la Maternitate şi la Spitalul Municipal, unde a inspectat stadiul lucrărilor la secţiile unde s-au alocat bani de la Ministerul Sănătăţii. Cseke a declarat că Maternitatea orădeană va fi inclusă în cadrul Spitalului Judeţean, probabil la finele acestei luni şi că are aparatură la fel de bună ca la clinica din Debreţin, dar că pe lângă dotarea spitalelor ce se face cu sprijin de la autorităţile locale şi de la minister e nevoie de schimbarea mentalităţii şi a cadrelor medicale.

La Spitalul Municipal, ministrul a văzut că două etaje aflate anul trecut în lucrări de reabilitare au fost finalizate şi că lucrările de la etajul al IX-lea, aflate în plină desfăşurare vor fi probabil încheiate prin februarie – martie anul acesta.

P.C., O.Ş.

Tema de casa de la ministru pentru spitale13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor