Cseke: „Cardul de sănătate va elimina fraudele din sistem!”

2Comentarii
Prezent sâmbătă la Oradea pentru a verifica folosirea corectă a fondurilor date de Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea mai multor secţii de la Spitalul Municipal şi Judeţean, ministrul de resort, Cseke Attila, a anunţat din nou importanţa introducerii cardului national de sănătate.

Cseke a relatat că România se află la coada europei fiindcă nu a introdus acest card, deşi legislaţia în vigoare prevedea ca de la 1 ianuarie 2008 toţi asiguraţii din ţară să dispună de câte un astfel de card. Până şi ţara vecină, Ungaria, a spus Cseke, a introdus acest card de sănătate încă de la începutul anilor 1990.

Ministrul a informat că a făcut demersuri pentru introducerea acestui card în sistemul românesc medical, există acum şi o hotărâre de guvern, Imprimeria naţională va tipări cardurile şi urmează să se rezolve şi problemele ce ţin de componenta informatică (achiziţionarea de cititioare de card etc).

Cseke susţine că după ce asiguraţii vor avea fiecare card national de sănătate se va elimina birocraţia din sistem , bolnavii nu vor mai fi puşi pe drumuri pentru adeverinţe, iar fraudele din sistem de azi vor fi stopate, astfel încât, de exemplu, nimeni nu va mai putea ridica un medicamente pe numele altui pacient.

O.S.

Ministrul Sănătăţii: Voi mai veni de câteva ori!

Ministrul Sănătăţii: Voi mai veni de câteva ori!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor