Cseke da iar aparatura la spitalele bihorene

Cseke da iar aparatura la spitalele bihorene
Ministerul Sănătăţii a alocat 6,732 milioane lei pentru aparate medicale la spitalele bihorene.

Spitalele bihorene au din nou beneficii de pe urma bihoreanului Cseke Attila, instalat în urmă cu doi ani la cârma Ministerului Sănătăţii. Recent, el a alocat 6,732 milioane lei pentru a se cumpăra aparatură medicală la unităţile cu paturi din Bihor. Astfel, la Spitalul Judeţean Oradea s-au alocat 2,116 milioane lei, din care se vor cumpăra patru monitoare portabile de terapie intensivă, trei aparate de ventilaţie mecanică, patru aparate de anestezie de medie performanţă şi un ecograf Doppler color 4D cu sondă pentru vase extracerebrale şi intracerebrale.

 La Spitalul “Dr. Gavril Curteanu”, Ministerul, prin Cseke a alocat 1,064 milioane lei pentru o statie de monitorizare a funcţiilor vitale pentru opt paturi, cu monitor central, electrocardiograf portabil performant, aparate ventilaţie pentru adulţi şi pentru copii şi cinci monitoare funcţii vitale.

În judeţ, la spitalele bihorene

 La Spitalul Orăşenesc Aleşd s-a alocat 166.000 lei pentru un ecograf la Radiologie, unul la secţia interne, precum şi unul la Ginecologie. Spitalul din Salonta va primi, din suma de 566.000 lei un electrocardiograf portabil, monitoare funcţii vitale, un aparat pentru laparoscopie, precum şi aparatură pentru laborator. La spitalul din Marghita se va achiziţiona 1,578 milioane lei pentru aparate de anestezie, lămpi scialitice, o masă de operaţie ortopedică radiotransparentă şi alte aparate pentru Ortopedie şi de aparatură de laborator.

 La spitalul din Beiuş se va cumpăra 396.500 lei un ecodoppler, patru aparate EKG şi aparatură de sterilizare. La Maternitatea Oradea s-au alocat 1,440 milioane lei din care se va cumpăra un aparat de anestezie generală performant cu monitorizarea funcţiilor vitale, sisteme de monitorizare a functiilor vitale (6 buc.), un Ecograf Doppler de specialitate şi aparatură de laborator.

Cseke a transmis că aparatele se vor cumpăra totuşi şi cu contribuţia autorităţilor locale, ce vor finanţa 5% din valoarea aparatelor. Excepţie fac Aleşdul, unde Consiliul Local a decis să suporte 10%,din sumă, CL Salonta 8% şi CL Oradea care suportă 6% pentru toate spitalele aflate în subordine.

 O.Ş.

Cseke calca pe urmele lui Nicolaescu

Spitalele bihorene, controlate de ISU si DSP0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !