Cseke: E o decizie de maturitate!

8Comentarii
Cseke: E o decizie de maturitate!
Ministrul Sănătăţii a verificat stadiul lucrărilor din banii daţi la Spitalul Curteanu.

Sâmbătă la amiază, într-o vizită fulger, ministrul a verificat etajele doi, patru, şase şi nouă de la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu, aflate în lucrări de reabilitare plătite din bani de la minister şi Consiliul Local Oradea şi care vor fi gata la sfârşitul lunii decembrie.

Centrul – în 2011

Cseke s-a interesat special şi de centrul oncologic ce urmează să se înfiinţeze la acest spital. „În 2011, terapia intensivă şi oncologia vor fi două dintre domeniile prioritare pe care ministerul le va sprijini şi mă bucur că Oradea a început deja să lucreze la înfiinţarea centrului oncologic”, a spus Cseke, amintind că Ministerul a dat pentru reabilitarea secţiilor inspectate 5 milioane de lei, la care se adaugă alte 3,8 milioane lei pentru dotarea cu accelerator linear la centrul oncologic.
Acesta va fi gata probabil anul viitor şi va funcţiona într-un imobil ce se va construi în curtea spitalului. Primarul Ilie Bolojan a subliniat că practic, 90% din investiţii reprezintă sprijinul ministerului şi 10% al Primăriei. Bolojan a menţionat că aportul ministerului este esenţial fiindcă fără acest sprijin, orice iniţiativă locală ar fi fost sortită eşecului.

„Creierul sanitar” al administraţiei locale, viceprimarul Gheorghe Carp, a relatat că deja s-au anunţat firme ce vor să sponsorizeze ridicarea centrului oncologic şi a precizat că împreună cu facultatea de ştiinţe din Debreţin există posibilitatea achiziţionării unui al doilea accelerator linear, diferit de cel ce va fi cumpărat, pentru rezervă, cu sprijin de la Minister.
Până atunci, a spus dr. Carp, la începutul lunii decembrie se va decide ce accelerator linear va achiziţiona Primăria, cu sprijin de la minister, în acest moment fiind deja finalizat caietul de sarcini. Dr. Carp a ţinut să precizeze că iradierea cu acceleratorul linear durează circa 3-4 minute, în timp ce şedinţa cu actualul aparat de colbaltoterapie de la Judeţean iradiază fiecare bolnav câte 14 minute.

Ministrul Cseke a apreciat şi trecerea spitalelor orădene sub tutela Primăriei Oradea, declarând că acest gest dovedeşte unul de „maturitatea” administraţiei locale. Primarul a adăugat că a discutat din nou cu ministrul şi despre sprijin pentru înfiinţarea unei secţii de cardiologie intervenţională la Oradea.

O.Ş.

Taguri: ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor