CSM, cu efectivul incomplet

Etapa a XI-a a Diviziei A de baschet masculin programeaza o partida de maxima dificultate pentru CSM Oradea, care va primi pe teren propriu vizita echipei CSU Atlassib Sibiu.

Formatia sibiana se afla pe locurile I-II în clasamentul primei divizii, alaturi de CSU Poli Carbochim Cluj-Napoca. CSU Atlassib se afla în plina forma, având la activ nu mai putin de opt victorii si o singura înfrângere (suferita în etapa a doua, la West Petrom Arad). Beneficiind de un lot foarte valoros, din care fac parte doi baschetbalisti americani, Brian Evans si Darnell Clavon, CSU Atlassib este fara îndoiala una dintre cele mai bune echipe ale momentului în România.


Maric, accidentat


De cealalta parte, CSM Oradea, revelatia actualei editii de campionat, se confrunta cu probleme legate de accidentarea lui Nemanja Maric. „Din pacate, avem un lot foarte restrâns numeric si orice accidentare a vreunuia dintre titulari ne poate da panurile peste cap. Maric a fost accidentat toata saptamâna si nu a facut înca nici un antrenament. Este foarte putin probabil ca el sa poata fi recuperat pâna la ora meciului.

Chiar daca va juca, el nu s-a antrenat pâna acum”, ne-a declarat antrenorul Kósa Zoltán.
Cu efectivul incomplet, CSM Oradea îsi vede compromise sansele de a obtine un rezultat bun cu Sibiul. „Fara Maric, ne va fi foarte greu sa câstigam. Chiar si fara el, ne vom stradui sa evoluam cât mai bine si vom încerca sa ne surprindem adversarii”, afirma Kósa Zoltán.

CSM Oradea este neînvinsa pe teren propriu, unde a câstigat în fata formatiilor Dinamo Bucuresti, Poli Elba Timisoara, Gaz Metan Medias si Rapid. Seria celor sase victorii consecutive a fost întrerupta de înfrângerea din deplasare cu campioana CSU Asesoft Ploiesti, unde CSM Oradea a jucat tot fara Nemanja Maric.


Partida CSM Oradea – CSU Atlassib Sibiu are loc mâine, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, cu începere de la ora 18.

Gavril Nutiu