CSM Leonardo joaca „acasa” la Satu Mare

CSM Leonardo va sustine duminica, la Sala LPS din Satu Mare, meciul de acasa cu U Armatura Agronomia Cluj, contând pentru etapa a V-a a Ligii Nationale de handbal masculin.

Aceasta mutare a locului de disputare a partidei se datoreaza faptului ca Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea va fi indisponibila în ziua meciului, gazduind manifestarea Expo Varadinum.

Conducerea CSM Oradea a încercat sa amâne data de disputare a partidei, pentru ziua de 30 octombrie, care era libera în calendarul Ligii, aceasta fiind întrerupta în perioada respectiva pentru o actiune a echipei nationale.

Cum nici CSM Leonardo si nici U Armatura nu dau jucatori la lotul national, cele doua formatii ar fi putut disputa meciul direct la 30 octombrie.

Clubul clujean a acceptat de altfel propunerea oradenilor, dar federatia nu si-a dat acordul.

„Exista o hotarâre a Consiliului de Administratie a FRH, care prevede ca meciurile din Liga nu pot amânate sau devansate decât în cazul echipelor care joaca în cupele europene. În aceste conditii, propunerea noastra a fost refuzata.

Nu este însa vorba de un act de rea vointa la adresa clubului nostru, ci pur si simplu de aplicarea regulamentului. La fel s-a întâmplat si cu alte echipe, cum este de exemplu Uztel Ploiesti, care a disputat meciul de acasa din prima etapa la Plopeni”, a afirmat directorul CSM Oradea, Petrut Dragan.

Dragan spera ca jucatorii oradeni vor reusi sa treaca cu bine peste acest handicap al deplasarii la Satu Mare.

Pentru a se adapta cu Sala LPS, lotul CSM Leonardo pleaca înca de astazi la Satu Mare, urmând sa efectueze aici nu mai putin de cinci antrenamente pâna la ora jocului.

Gavril Nutiu