CSM Leonardo la primul succes

CSM Leonardo a reusit un succes clar în cea de-a treia etapa a Ligii nationale, învingând în fata propriilor suporteri echipa Dinamo Brasov, cu scorul de 28-24.

Victoria gazdelor a fost incontestabila, handbalistii oradeni detinând initiativa pe tot parcursul întâlnirii.

CSM Leonardo a condus cu 2-0 imediat dupa startul meciului, prin golurile lui Sandru si Nita. Din pacate, partida a început rau pentru gazde, care l-au pierdut înca din minutul 2 pe pivotul Roman, accidentat. El nu a mai intrat în joc decât sporadic, în repriza secunda. Dupa un prim sfert de ora în care cele doua echipe au mers „cap la cap”, oradenii s-au distantat, cea mai mare diferenta înregistrata fiind de cinci goluri, scor 14-9 (’23).

La pauza, CSM Leonardo conducea cu 18-14, dupa un joc bun, în special în faza de atac, unde a excelat interul Colesnic, autorul unor goluri spectaculoase. În defensiva, s-a remarcat portarul Iulian Andrei, un adevarat „înger pazitor” al echipei sale, care a fost de altfel cel mai bun om de pe teren.

Repriza secunda a consemnat un joc de uzura, în care oradenii au reusit sa-si conserve pâna la final avantajul de patru goluri din primul mitan. Gazdele au început ceva mai slab, oaspetii apropiindu-se periculos, la numai un gol, scor 19-18 (’38). Au urmat din fericire trei goluri oradene, marcate de Simeria, Nita si Libert, si lucrurile au reintrat în normal. Portarul Andrei a iesit din nou la rampa, el reusind sa pareze nu mai putin de patru lovituri de la 7 m si aducându-si un aport consistent la victoria gazdelor. Oradenii au obtinut în final o victorie importanta, în fata unei contracandidate directe la retrogradare.

CASETA TEHNICA
Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, circa 400 de spectatori
CSM Leonardo – Dinamo Brasov 28-24 (18-14)
CSM Leonardo: Andrei 21 mingi aparate, Vladut – portari; Colesnic 8 (2 din 7 m), Libert 6, Munea 4, Simeria 3, Nita 2, Bernicu 2, Pankler 1, Sandru 1, Roman 1, Mateas, Fl. Rus. Antrenori: Adrian Stot, Adrian Rus
Dinamo Brasov: Panazan 8 mingi aparate, Borodi – portari; Jeler 6, Dragnea 5, Naftanaila 5, Manea 3 (1 din 7 m), Kiss 2, Grigoras 2, Fratila 1, Lisita, Balut, Lacanu. Antrenori: Dorin Cian, Cristian Nicolescu
Arbitri: Nicolae Tâlvâc, Alexandru Cândea (Sibiu)
Lovituri de la 7 m: 3-5. Transformate: 2-1. Eliminari de 2′: 4-3

Gavril Nutiu