CSM Leonardo, turneu perfect

13Comentarii
CSM Leonardo, turneu perfect
BUCURESTI – CSM Leonardo a reuşit un formidabil tur de forţă în cel de-al doilea turneu final al Superligii Naţionale, obţinând trei victorii din tot atâtea meciuri. Poloiştii orădeni au obţinut trei victorii şi s-au reinstalat confortabil pe primul loc.

Ca urmare a acestor succese, poloiştii orădeni s-au reinstalat cu autoritate pe primul loc al clasamentului, având acum trei puncte avans faţă de a doua clasată, Dinamo, respectiv şase faţă de ocupanta locului al III-lea, Steaua. Şansele pentru cucerirea titlului naţional sunt acum mai mari ca oricând.

Succes scontat cu Rapid

CSM Leonardo a câştigat primul meci, cu Rapid, obţinând o victorie scontată, scor 12-10. Rapidiştii şi-au „vândut scump pielea”, făcând, conform obiceiului, un meci bun în faţa echipei orădene. A fost de altfel singura partidă din turneu în care Rapidul a luptat cu convingere, preferând apoi să facă mai mult figuraţie în meciurile cu Steaua şi Dinamo. Poloiştii orădeni s-au impus în ultimul sfert, câştigat cu 3-1, obţinând o victorie absolut meritată.

Final dramatic

În meciul cu Steaua, CSM Leonardo a obţinut a doua victorie, după o partidă în care a deţinut iniţiativa mai clar decât o arată scorul final. Steliştii au câştigat primul sfert cu 3-1, dar orădenii au dominat categoric următoarele două sferturi, scorul devenind 3-6. Ramiro Georgescu a jucat excelent în acest meci, marcând nu mai puţin de patru goluri. CSM Leonardo a condus cu 8-4 în ultimul sfert, dar arbitrii Vamoş (Bucureşti) şi Brosovszki (Arad) i-au sprijinit discret pe stelişti, dictând nu mai puţin de patru eliminări împotriva echipei noastre. Ca urmare, Steaua s-a apropiat, periclitând victoria orădenilor, dar elevii antrenorului Cornel Gordan au reuşit să reziste, într-un final dramatic, câştigând cu scorul de 8-7.
Patru eliminaţi definitiv!

Ultimul meci, cel cu Dinamo, a fost şi cel mai dramatic. Orădenii au avut de înfruntat nu numai forţa echipei Dinamo, principala contracandidată la câştigarea campionatului, dar şi opoziţia arbitrilor Nechita (Cluj-Napoca) şi Barabancea (Bucureşti), care au eliminat definitiv nu mai puţin de patru jucători orădeni: Baidoc, Andrei Creţu, Dunca şi Ramiro Georgescu!

În afara acestora, antrenorul Cornel Gordan nu l-a putut folosi nici pe Ungurianu care, conform protocolului de transfer de la Dinamo, nu poate juca împotriva fostei sale echipe. În aceste condiţii, tehnicianul orădean a fost nevoit să-i introducă în bazin pe juniorii Popoviciu şi Câmpianu, care şi-au făcut pe deplin datoria.

Eroul echipei a fost experimentatul portar maghiar Kuna Peter, care a fost de netrecut, reuşind să apere în nu mai puţin de cinci situaţii de singur cu adversarul. Kuna a fost de altfel principalul artizan al victoriei orădene, CSM Leonardo impunându-se cu 12-10, după un meci extrem de tensionat.

Al II-lea turneu final

Etapa I:
Dinamo – Steaua 5-6
CSM Leonardo – Rapid 12-10 (3-2, 2-3, 4-4, 3-1). Au marcat pentru CSM Leonardo: Dunca 7, Baidoc 1, Haşaş 1, R. Georgescu 1, Tarnoveţchi 1, Mălai 1. Superiorităţi numerice: 5-8

Etapa a II-a:
Dinamo – Rapid 10-7
Steaua – CSM Leonardo 7-8 (3-1, 0-3, 0-2, 4-2). Au marcat pentru CSM Leonardo: R. Georgescu 4, Dunca 2, Tarnoveţchi 1, Mălai 1. Superiorităţi numerice: 8-5

Etapa a III-a:
Steaua – Rapid 10-7
Dinamo – CSM Leonardo 8-10 (2-4, 3-2, 1-2, 2-2). Au marcat pentru CSM Leonardo: R. Georgescu 4, Baidoc 3, Dunca 2, A. Creţu 1. Superiorităţi numerice: 15-11

CLASAMENT

1. CSM Leonardo 30 21 7 2 391 – 206 49
2. Dinamo 30 20 6 4 356 – 205 46
3. Steaua 30 18 7 5 388 – 180 43
4. Rapid 30 14 2 14 315 – 246 30

Cel de-al treilea turneu final al Superligii va avea loc la Bucureşti, în perioada 11-13 mai.

Gavril Nutiu13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor