CSM Oradea este campioană naţională

Judoka orădean Ilie Popa
Judoka orădean Ilie Popa
Formatia CS Municipal Oradea a câstigat Campionatul National pentru echipe de seniori, aparându-si titlul câstigat la editia trecuta.

CSM Oradea a devenit campioana nationala la echipe masculine, aparându-si titlul cucerit la editia anterioara. Turneul final al CN pe echipe, desfasurat în conditii mai mult decât modeste, la Cluj-Napoca, a reunit la start un numar de patru echipe: CSM Oradea, Dinamo Brasov (care a inclus în lot si judoka de la Dinamo Bucuresti), CS Miercurea Ciuc si CS Alba Iulia. Întrecerile s-au desfasurat în sistem turneu, tur-retur.

CSM Oradea a înregistrat în tur urmatoarele rezultate: 7-0 (70-0) cu CS Miercurea Ciuc, 5-2 (28-13) cu Dinamo Brasov si 6-1 (60-10) cu CS Alba Iulia. Meciul derby al campionatului, cel dintre CSM Oradea si Dinamo Brasov, a fost dominat cu autoritate de judoka oradeni. Au urmat partidele retur, în care oradenii au obtinut alte trei victorii, dupa cum urmeaza: 6-1 (60-5) cu CS Miercurea Ciuc, 6-1 (53-3) cu Dinamo Brasov si 7-0 (70-0) cu CS Alba Iulia. Brasovenii nu avut din nou nici o sansa în fata oradenilor, în pofida unor schimbari de categorii efectuate. Clasamentul final al CN pe echipe a fost: 1. CSM Oradea, 2. Dinamo Brasov, 3. CS Miercurea Ciuc, 4. CS Alba Iulia.

Echipa CSM Oradea, pregatita de antrenorii Alexandru Lungu, Emil Morar si Aurelian Fleis, a avut componenta: Iulian Surla, Cezar Rusu la 60 kg; Ungvári Miklos (Ungaria), Daniel Morar la 66 kg; Ilie Popa, Alexandru Goncearenko la 73 kg; Constantin Cojoc, Razvan Spiridon la 81 kg; Adrian Bogosel, Adrian Checiu, Gheorghe Sautiut la 90 kg; Hatfi Daniel (Ungaria), Gheorghe Pop la 100 kg; Andrian Kordon la +100 kg.

Gavril Nutiu