CSM Oradea vrea un nou succes

CSM Oradea vrea un nou succes
Patru victorii consecutive, dupa doua înfrângeri în primele etape, la revenirea dupa 12 ani în prima divizie a baschetului masculin românesc. Acesta este bilantul echipei CSM Oradea în primele sapte etape ale sezonului.

Este un bilant foarte bun, care depaseste asteptarile. Cele patru succese consecutive pot fi continuate în urmatoarele doua runde, când CSM Oradea primeste pe teren propriu vizita echipelor Gaz Metan Medias si Rapid Bucuresti.


Capitanul CSM Oradea, Veres Attila, este încrezator în victorie, dar este constient ca va fi o partida grea. „Am jucat trei amicale cu Gaz Metan în perioada de pregatiri, din care am câstigat doua. Nici un meci nu seamana însa cu altul. Acum, într-o partida oficiala, de campionat, va fi mult mai dificil. Noi vom juca însa la victorie, asa cum facem de fiecare data. Sper sa câstigam din nou”, ne-a declarat Veres Attila.


Sprijinul publicului


Antrenorul baschetbalistilor oradeni, Kósa Zoltán, este circumspect înaintea meciului de astazi. „Gaz Metan este o echipa puternica, de valoare apropiata cu a noastra. De aceea ne asteapta o partida foarte dificila, în care va trebui sa luptam pentru victorie. Cred în mobilizarea baietilor nostri, în ambitia lor pentru a câstiga. Ne propunem sa continuam seria foarte fasta din ultimele etape.

Avem nevoie de sprijinul suporterilor, pentru ca echipa noastra sa simta cu adevarat ca joaca pe propriul teren. Presiunea publicului poate fi decisiva atunci când un meci este echilibrat”, a afirmat antrenorul oradean.


Meciul CSM Oradea – Gaz Metan Medias are loc sambata, cu începere de la ora 18, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”. Intrarea spectatorilor este libera. Partida va fi condusa de brigada de arbitri Doru Vinasi (Cluj-Napoca) – Laurentiu Grigoras (Buzau), Ionut Harhas (Iasi), observatori FRB fiind Mihai Aldea si Constantin Serban (ambii Bucuresti).

Celelalte meciuri ale etapei sunt: Rapid – CSM Iasi, BCM Arges – CSU Brasov, CSU Asesoft Ploiesti – Elba Timisoara, Dinamo – West Petrom Arad, CSU Sibiu – Muresul Târgu Mures. U Carbochim Cluj-Napoca va sta.

Gavril Nutiu