Csuri Istvan, succesorul lui Tokes

24Comentarii
Ceremonia de instalare a episcopului Csuri Istvan
Ceremonia de instalare a episcopului Csuri Istvan
Eveniment major în viaţa Bisericii reformate: a fost instalat oficial episcopul Csuri Istvan.

Mandatul noului episcop este unul scurt. Şi este rezultatul demisiei fostului episcop LaszloTokes care a luat această decizie după ce a fost ales europarlamentar. Csuri Istvan a fost ales episcop al Eparhiei reformate de pe lângă Piatra Craiului în data de 20 noiembrie 2009, pentru un an. În 2010 vor fi organizate noi alegeri la conducerea Eparhiei. Mandatul întreg al episcopului reformat este de şase ani.

La instalarea episcopului Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, Csuri Istvan, eveniment derulat sâmbătă, au participat invitaţi din străinătate, ministrul Cseke Attila, europarlamentarul Laszlo Tokes, prefectul Gavrilă Ghilea, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţârle. Dar şi  reprezentanţi ai celorlalte culte religioase:ai Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, episcopul greco-catolic de Oradea, reprezentanţi ai Comunităţii Evreieşti din Oradea, ai evanghelicilor, unitarienilor şi baptiştilor, episcopul reformat din Debreţin, dr. Bolcskei Gusztav. Slujba a fost condusă de fostul episcop reformat Laszlo Tokes, urmat de dr. Papp Geza, episcop al Eparhiei reformate a Ardealului din Cluj şi de noul episcop, Csuri Istvan.

Spital şi CAS

Intenţia noului episcop este să fie prezent în viaţa comunităţii. „Intenţionez să fac un spital  şi o casă de asigurări proprie. Şi mă bazez în acest proiect pe Guvernul României, Guvernul Ungariei, pe Uniunea Europeană, pe maghiarii din diaspora şi pe Fundaţia Segito Jobb”, a declarat episcopul Csuri Istvan cu prilejul ceremoniei de instalare. Fostul episcop a făcut apel la unitate.

„De la Trianon încoace nu am ştiut exact câţi suntem şi pe cine ne putem bază. De aceea ca şi poporul evreu,  în timpul lui Moise, trebuie să ne adunăm ca să rezistăm  peripeţiilor şi problemelor. Acum nu ţara este ciuntită, ci viaţa de familie, viaţa spirituală e ciuntită. De aceea avem nevoie de luptători în aceste vremuri de criză”, a declarat Tokes Laszlo.

Veronica Bursaşiu

 24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor