CT Mihai Viteazul, partener în discuțiile franco-române pe turism

De Veronica Bursaşiu
Participanți la întâlnire
Participanți la întâlnire - © Foto: CT „Mihai Viteazul”
Singura școală din Bihor parte a rețelei «17 licee pilot din domeniul turism și alimentație», constituită în cadrul Programului «Întâlnirile franco-române pentru turism» e CT Mihai Viteazul.


Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a fost partener în organizarea celei de-a IX-a ediții a „Întâlnirilor franco-române pentru turism”. Vineri a a vut loc evenimentul „Întâlnirile franco-române pentru turism”, cu tema „Turismul termal și formarea profesională”.

Acțiunea a fost organizată de Ambasada Franței din România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România, Primăria Municipiului Oradea, APTOR, cu sprijinul MEN, al Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), ISJ Bihor, al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea și al Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România (CCIFR). Evenimentul a fost parte a Programului franco-român de cooperare în domeniul educației „Întâlnirile franco-române pentru turism – învățarea limbilor străine și formarea profesională în meseriile turismului: un sector în plină schimbare”.

„Evenimentul s-a axat pe prezentări și schimburi de idei ale reprezentanților români și francezi din întreprinderile din sectoarele economice turism și alimentație, din instituții de cultură, reprezentanți ai comunității locale și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ care gestionează filiere de formare în domeniul turism și alimentație. Au fost dezbătute temele: turismul în Franța, în România și în județul Bihor; nevoia de forță de muncă a operatorilor economici și formarea profesională în domeniile turism și alimentație, turism termal în județul Bihor, în România și în Franța; învățământul profesional dual.

În cea de-a doua parte a activității a fost organizată reuniunea reprezentanților liceelor din rețeaua națională «17 licee-pilot din domeniul turism și alimentație», constituită în cadrul Programului «Întâlnirile franco-române pentru turism», din care face parte și CT Mihai Viteazul Oradea, singura unitate de învățământ din județ inclusă în rețea”, explică prof. ec. Simona Ardelean, director adjunct al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, vicepreședintele Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism – ARLIHT – asociație constituită anul trecut la reuniunea de la Sibiu. La Oradea, comitetul director și membrii fondatori au stabilit elementele de identitate ale asociației și condițiile de înscriere în asociație.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !