Cu amenzile pe oradeni

2Comentarii
ORADEA – Conducerea Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanelor (DEIP) anunţă măsuri aspre pentru cei care neglijează să-şi pună ordine în situaţia actelor de identitate. Conform unui comunicat de presă, numărul mare al celor care nu-şi actualizează actele motivează acţiuni punitive de genul amenzilor. Comunicat [.doc – 56KB]

Pe de alta parte, directorul executiv al DEIP, Gherogeh Seica, osberva un aflux crescut al cetăţenilor care vor să îşi preschime vechiul tip de buletin cu card de identitate după ce au auzit că se vor putea trece graniţele cu Uniunea Europeană având asupra lor card de identitate şi nu neapărat paşaport.

Totusi, Ministrul Administraţiei şi Internelor recomandă să ne luăm şi paşaportul până când se obişnuiesc grănicerii străini cu cardul nostru de identitate. Şeful MAI, bihoreanul Vasile Blaga, a anunţat ieri, în videoconferinţa cu prefecţii, că românii ar putea călători din 2007 în toate statele UE în baza cărţii de identitate, după ce Ciprul şi Cehia au acceptat documentele româneşti de identitate, iar din partea Suediei se aşteaptă un răspuns.

În Belgia şi Slovacia, procedurile privind transpunerea în dreptul intern a prevederilor privind exercitarea acestui drept se află în curs. La lista statelor care acceptă intrarea cetăţenilor români pe teritoriul lor pe baza cărţii de identitate se va adăuga Bulgaria, care va deveni membru al UE în acelaşi timp cu România, la 1 ianuarie.

Auzind că se va putea trece graniţa cu UE doar cu cardul de identitate, o mulţime de orădeni s-au adresat deja la SEIP pentru a-şi preschimba buletinul de tip vechi.

Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor