Cu Cadastrul la Parchet

1Comentariu
Cu Cadastrul la Parchet
ORADEA – Prefectul Mircea Ghitea a făcut publice ieri neregulile descoperite la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Bihor, în urma mai multor controale efectuate de către Prefectură.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a citit în şapte puncte problemele depistate la oficiul condus de către Minel Ghincea.

Iată mai jos deficienţele constatate de către Prefectură la OCPI Bihor:

1. Nu există o evidenţă exactă a numărului de formulare tipizate de titluri de proprietate (T.P.) folosite în cursul anului 2007.

2. Evidenţa ţinută a fost ţinută doar până în data de 10.11.2007.

3. Nu există întocmit, la sfârşitul anului 2007, un proces verbal din care să reieasă numărul de tipizate de T.P. folosite în 2007.

4. Nu s-au arhivat şi nu s-au legat titlurile de proprietate eliberate în 2007. Ele sunt ţinute în dosare simple, oricând putându-se înlocui un titlu emis cu altul, scris la o dată ulterioară (cazul Biharia T.P. nr. 3701 şi T.P. nr. 3702).

5. În data de 03.04.2007 au fost eliberate T.P. nr. 3701 pentru suprafaţa de teren de 62,1 ha şi T.P. 3702 pentru suprafaţa de 50,1 ha pe baza proceselor verbale de punere în posesie, întocmite de Comisia Locală Biharia. Ulterior sunt emise alte două T.P., cu aceleaşi numere, cu aceleaşi suprafeţe, dar pe alte amplasamente, pe baza altor procese verbale, întocmite tot de Comisia Locală Biharia. Modificarea acestor T.P. s-a făcut fără a se respecta procedura legală de corectare sau anulare, prin Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

6. OCPI Bihor a emis un duplicat de pe un T.P. pentru o persoană din localitatea Biharia, în urma verificărilor constatându-se că nu există T.P. original iar acea persoană nu avea dreptul să beneficieze de terenul înscris în T.P. duplicat.

7. Nu este reglementată prin niciun document procedura de anulare a titlurilor greşite în faza tehnico-administrativă de scriere şi tipărire.

Prefectul Mircea Ghitea a anunţat că instituţia pe care o conduce va transmite o solicitare către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară de a lua „măsurile legale care se impun în urma analizării raportului de control”.

Ghitea a evitat să nominalizeze responsabilii pentru situaţia de la Cadastru, spunând că nu e treaba prefectului să indice vinovaţi, ci să constate neregulile existente.
Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor