Cu cărţile în stradă?!

Cu cărţile în stradă?!
Primăria nu vrea să prelungească comodatul pentru trei sedii secundare ale Biblotecii Judeţene. CJ Bihor întreabă ce face cu cărţile.

Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea şi-au găsit un nou tărâm de bătălie. Printr-o adresă emisă în 8 martie 2017, Primăria Oradea informează Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” că nu îi prelungeşte contractele de comodat pentru trei sedii (filiale) secundare din Oradea. Contractele respective expiră în data de 1 aprilie. Fără glumă! „Să procedaţi la predarea spaţiilor mai sus-menţionate”, i se cere Bibliotecii, într-o adresă semnată de primarul Ilie Bolojan şi directorul adjunct Cristian Popescu. E vorba despre filialele din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, B-dul Decebal nr. 17 şi B-dul Dacia nr. 106. Primăria îşi motivează gestul prin nevoia de a valorifica aceste spaţii pe care le încadrează ca spaţii comerciale.

Joi, Consiliul Judeţean Bihor – autoritatea tutelară a Bibliotecii – a emis un comunicat semnat de vicepreşedintele Traian Bodea, prin care este înfierată atitudinea Primăriei, pe un ton ironic. Practic, administraţia Bolojan este provocată să scoată în stradă cărţile în acest termen scurt, dacă nu mai încape de ele. CJ Bihor consideră că este imposibil să mute 15.000 de cărţi şi echipamente în termen de 72 de ore.

Primăria ar valorifica spaţiile comerciale unde a ţinut până acum cu comodat Biblioteca Judeţeană. CJ Bihor are un răspuns pe măsură.

Administraţia Pnl din Oradea şi cea Udmr, Psd, Alde de la Judeţ şi-au găsit un nou teren de box. Primăria vrea bani, în loc de cărţi, iar Consiliul Judeţean, ce are-n grijă Biblioteca Judeţeană, invită administraţia locală să scoată cărţile în stradă. Mai mult, cu această ocazie, propune Primăriei, la modul ironic, un parteneriat pentru un festival de carte în aer liber!

Primăria Oradea nu mai vrea să prelungească acordul de comodat cu Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” pentru cele trei spaţii secundare în care funcţionează, în Piaţa 1 Decembrie şi pe bulevardele Dacia şi Decebal. Contractele expiră în 1 aprilie, iar Primăria ar valorifica aceste spaţii comerciale, semn că nevoia de bani e mare în Primărie. Autoritatea tutelară a Bibliotecii, Consiliul Judeţean, a reacţionat vehement, însă într-un ton ironic, la adresa Primăriei. Practic, administraţia locală este invitată să scoată cărţile în stradă, dacă se consideră încurcată de Biblioteca Judeţeană. „Mulţumim pentru «sprijinul» acordat, iar în ceea ce priveşte cuvântul dat, se pare că acesta rămâne doar un slogan”, îi transmite primarului vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea.

Ironii „festivaliere”

Bodea continuă: „Probabil că Dumneavoastră şi conducătorii departamentelor responsabile cu luarea acestei decizii aţi făcut o analiză amplă referitoare la mutarea echipamentelor şi a 15 mii de cărţi şi consideraţi termenul 29.03.2017 – 01.04.2017 unul fezabil. Noi considerăm că acest termen, de 72 de ore, este imposibil pentru a da curs solicitării Dumneavoastră. Prin urmare, vă invităm să demaraţi procedura legală pentru ca aceste spaţii să fie eliberate. Dacă Dumneavoastră aţi planificat organizarea unui festival de carte în aer liber, cu totul inedit, era de ajuns o propunere de colaborare şi aproape sigur am fi onorat-o”, le transmite Traian Bodea lui Bolojan & Co.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor