Cu cât vor fi diminuate salariile şi pensiile

42Comentarii
Cu cât vor fi diminuate salariile şi pensiile
Prin reducerea salariilor, a pensiilor şi a indemnizaţiilor de şomaj Guvernul vrea să economisească 2,5 miliarde de euro.

Moţiunea de cenzură a picat în parlament. Pensiile, dar şi alte indemnizaţii vor fi tăiate. Şi asta pentru că măsurile de austeritate pregătite de executiv intră imediat în vigoare.

Imediat ce legea care conţine măsurile de austeritate este publicată în monitorul oficial, salariile tuturor bugetarilor vor fi reduse cu 25 de procente.

Astfel, un învăţător va primi un salariu cu 225 lei mai mic. La fel de mult vor pierde din salariu şi preoţii. Profesorii vor primi în medie cu 300 de lei mai puţin la salariu, iar medicii cu 350 de lei, la fel ca şi actorii.

Poliţiştii vor ajunge la un salariu mediu de circa 1.200 de lei, în scădere de la aproximativ 1.600 de lei, în timp ce militarii vor pierde în medie la salariu în jur de 500 de lei.

Neatinse vor rămâne însă salariile angajaţilor din companiile sau regiile de stat în care s-au operat deja restructurări, precum CFR. În cazul celorlalte companii, Executivul a anunţat că le va reevalua bugetele.

Pe lista tăierilor se află şi pensiile şi ajutorul de şomaj. Ambele vor fi reduse cu 15 procente. Indemnizaţia de şomaj va coborî la 382 de lei lunar, iar pensia medie va ajunge la mai puţin de 600 de lei. Tot cu 15 la sută va fi redusă şi indemnizaţia pentru creşterea copilului şi, în plus, mămicile nu vor mai primi nici trusoul pentru nou-născuţi.

Eliminat va fi şi ajutorul pentru tinerii căsătoriţi, în valoare de 200 de euro. Şi parcă nu ar fi de ajuns, autorităţile vor să economisească bani şi din eliminarea subvenţiilor pentru încălzire sau a biletelor de odihnă pentru pensionari.

În schimb, Guvernul nu se atinge de salariul minim de 600 de lei şi de pensia minimă de 350 de lei. Nici alocaţiile pentru copii, bursele pentru studenţi şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, veteranii de război şi cei care au fost persecutaţi politic nu vor scădea.

Salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%

    * ÎNVĂŢĂTOR  – de la 900 lei va rămâne cu 675 lei
    * PREOT – de la 1.000 lei  va rămâne cu 750 lei
    * PROFESOR  – de la 1.200 lei va rămâne cu 900 lei
    * MEDIC – de la  1.400 lei va rămâne cu 1.050 lei
    * POLIŢIST- de la  1.682 lei va rămâne cu 1.262 lei
    * MILITAR  – de la 2.000 lei va rămâne cu 1.500 lei

Măsurile de austeritate prevăd diminuarea mai multor venituri

    * pensiile vor fi diminuate cu 15%
    * ajutorul de şomaj  va fi cu 15% mai mic
    * indemnizaţia pentru creşterea copilului va scădea cu 15%

Guvernul taie mai multe facilităţi

    * trusoul pentru nou-născuţi
    * subvenţiile pentru încălzire
    * biletele de odihnă pentru pensionari
    * pensiile speciale
    * ajutorul pentru tinerii căsătoriţi

Ce nu taie Guvernul

    * salariul minim de 600 lei
    * pensia minimă de 350 de lei
    * alocaţiile pentru copii
    * indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap

Sursa: Realitatea.net

Moţiunea de cenzură a fost respinsă!

Moţiunea de cenzură a fost respinsă!42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor