Cu falsuri internaţionale

Cu falsuri internaţionale
Un român care a încercat sa intre în tara fara documente de calatorie, cu complicitatea unui sofer de TIR, s-a ales cu dosar penal.

Marti dimineata, politistul de frontiera care-si desfasura activitatea la intrarea automarfare a observat un barbat care se furisa pe lânga coloana de TIR-uri. Prins de politist, acesta a încercat sa-si justifice fapta spunând ca intentiona sa duca la semnat niste acte pe care le primise de la un sofer de TIR. „În urma cercetarilor s-a constatat ca numitul Vasile I. (26 ani), din judetul Suceava, a iesit legal din tara în 2004, ajungând pâna în Belgia.

Folosindu-se apoi de un pasaport lituanian, unde avea aplicata în fals fotografia sa, a ajuns în Anglia”, a precizat comisarul Dan Lazar, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor. În Anglia, suceveanul s-a întâlnit cu soferul de tir Vasile B. (43 ani) care, pentru 400 de lire sterline, a acceptat sa-l aduca în România.

TIR supraîncarcat


La un control mai amanuntit, oamenii legii au gasit în bagajele personale ale lui Vasile I. si documente falsificate grecesti, si pasaportul lituanian în care avea aplicata fotografia sa.


Nici soferul automarfarului nu a scapat mai ieftin. În TIR au fost descoperite bunuri în plus fata de cele trecute în documente, în valoare de peste 200 milioane de lei vechi. Pentru faptele lor, atât soferul TIR-ului cât si „plimbaretul” s-au ales cu dosare penale.

Simona Drimbau