Cu gandul la promovare

De Gavril Nutiu
Reactualizat la:
Reprizele de alergare au constituit baza pregătirii din stagiu
Reprizele de alergare au constituit baza pregătirii din stagiu
Handbaliştii orădeni îşi „încarcă bateriile” în cantonamentul de la Stâna de Vale.

Echipa de handbal masculin CSM Oradea se află până luni într-un cantonament de pregătiri centralizate în staţiunea Stâna de Vale. Stagiul a durat timp de o săptămână. Antrenorul Sebastian Tudor, ajutat de maseurul Călin Laza, a alcătuit un program de antrenamente axat pe pregătirea fizică generală. „Ne-am concentrat asupra pregătirii fizice, pentru că de munca de acum depinde condiţia fizică a jucătorilor de-a lungul turului de campionat. Ne-am axat pe exerciţii fizice, agilitate, biomecanică, coordonare şi forţă. Au existat două teste pentru jucători: cel de viteză, de 1×200 şi de 2×200 de metri, în care toţi componenţii lotului s-au încadrat fără probleme, respectiv un test de rezistenţă, în care toţi au realizat timpul propus, mai puţin Paul Nemenco”, ne-a declarat antrenorul Sebastian Tudor.

Seriozitate şi disciplină

Jucătorii au avut parte zilnic de câte două şedinţe de pregătiri fizice. „Nu a existat antrenament specific, cu mingea. Jucătorii s-au întâlnit doar cu mingea medicinală”, a spus Sebi Tudor. Tânărul tehnician orădean este mulţumit de modul în care jucătorii au înţeles să se încadreze în program şi să răspundă comenzilor sale. „Băieţii s-au străduit, au muncit aşa cum trebuie. Din fericire, nu aam avut nicio accidentare. De asemenea, nu au existat cazuri de indisciplină. Avem un lot format din jucători tineri şi disciplinaţi. Îmi amintesc de o problemă, cu ani în urmă, când l-am adus în lot pe Mazilu. Acesta nu voia să-şi predea laptopul în perioada de odihnă, de la amiază, pe motiv că acesta este un obiect personal. A fost urmat apoi imedat de alţi jucători, care n-au mai vrut să se despartă de laptop. Acum însă nu avem astfel de probleme”, ne-a mărturisit antrenorul orădean.

Lot restrâns

Sebastian Tudor a avut la dispoziţie un lot alcătuit din 16 jucători: Marius Bistrean, Adrian Gale, George Ţirban – portari; Vlad Avram, Paul Nemenco – extreme dreapta; Ionuţ Caciuc, Valentin Iştoc – interi dreapta; Andrei Macovei – coordonator de joc: Stelian Babici, Răzvan Radu, Alin Drăgan – interi stânga; Alex Farcaş, Paul Pop – extreme stânga; Răzvan Farcaş, Şerban Matei, Szilagyi Eduard – pivoţi. Tehnicianul CSM Oradea apreciază că lotul este restrâns din punct de vedere numeric şi valoric. „Din păcate, lotul nostru este insuficient. Avem doar 13 jucători de câmp şi trei portari. Ne este greu şi să ne desfăşurăm antrenamentele cu atât de puţini jucători. Ne-a mai trebui măcar doi jucători. Avem posturi deficiente, în special pe partea stângă. Mi-aş dori nespus să beneficiem de o bancă mai lungă în campionatul care urmează, pentru că în sezonul precedent, am pierdut două meciuri pe final, din cauza oboselii titularilor, pe care n-am avut cu cine să-i înlocuim”, declară Sebastian Tudor.

Obiectivul echipei îl constituie promovarea în Liga Naţională. „Sigur că ne dorim să promovăm, dar aceasta va depinde şi de celelalte echipe din serie. Componenţa seriei nu este încă definitivată. Ne dorim să terminăm turul pe locul întîi, iar dacă reuşim, intenţionăm să ne mai întărim lotul şi să luptăm apoi în retur pentru promovare. Cu lotul de care dispunem la ora actuală, nu ştiu dacă putem promova, depinde de echipele adverse din serie”, a conchis Sebastian Tudor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !