Cu lupa pe Prefecturi

2Comentarii
Cu lupa pe Prefecturi
BUCURESTI - Secretariatul General al Guvernului, condus de bihoreanul Ilie Bolojan (foto), le cere Prefecturilor din toate judeţele, inclusiv celei din Bihor, să monitorizeze termenele de eliberare a documentelor, conform celor dispuse de la nivel guvernamental. Informare

„Acestea (Prefecturile – n.r.) trebuie să facă verificări periodice privind respectarea măsurilor adoptate şi să facă informări pe această temă. Totodată, pentru mai buna informare a cetăţenilor, vor fi editate pliante informative care să cuprindă informaţii cu privire la procedurile de lucru şi termenele de eliberare a documentelor, pentru fiecare judeţ în parte, adresele şi programul de lucru cu publicul pentru fiecare serviciu in parte, precum şi numerele de telefon la care se pot face sesizări. Pliantele urmează să fie puse la dispoziţia cetăţenilor, în spaţiile de lucru cu publicul”, se arată în comunicatul Secretariatului General al Guvernului. Campania de informare se va derula începând cu lunile martie-aprilie.

Bucureştiul, la urmă

Secretariatul General al Guvernului a făcut public ieri şi stadiul Memorandumului ce vizează îmbunătăţirea activităţii serviciilor publice care deservesc frecvent cetăţenii sau operatorii economici, adoptat de Guvern în luna mai a anului trecut, după modelul ce exista deja la acea oră în Bihor.

Iată stadiul în care se află aceste servicii la această oră, conform celor comunicate de către SGG:

1. Paşapoarte în regim de urgenţă – în 2 ore, paşapoartele în regim normal – în cel mult 7 zile; 2. Eliberarea cazierelor fiscale – pe loc; 3. Certificatele constatatoare pentru societăţi comerciale – pe loc;

4. Apostilarea documentelor – 2 ore; 5. Permisele de conducere – 2 ore (în Bucureşti în 24 de ore); 6. Certificatele de înmatriculare – 2 ore (în Bucureşti în 24 de ore); 7. Cazierele judiciare – pe loc (cu excepţia Bucureştiului şi a judeţului Ilfov).

Eliberarea pe loc este valabilă pentru cei născuţi în judeţul în care au domiciliul şi fără antecedente penale.

Secretariatul General al Guvernului face referire şi la alte măsuri luate, menite să crească calitatea serviciilor oferite cetăţenilor: un sistem unitar de panotaj în toate serviciile publice, prin care cetăţenii sunt informaţi asupra procedurilor de lucru şi a angajamentelor asumate de serviciile publice, gruparea într-o singură locaţie a ghişeelor, reamenajarea spaţiilor de lucru cu publicul sau mărirea numărului de ghişee şi extinderea programului de lucru cu publicul.

La capitolul întârzieri apare, cum era de aşteptat, Bucureştiul, care are termene decalate faţă de restul ţării.
Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor