Cu mâinile curate, de minimum 15 ani

De Crina Dobocan
3Comentarii
Eugen Tiberiu Popescu, acuzat că şi-a echivalat ilegal studiile
Eugen Tiberiu Popescu, acuzat că şi-a echivalat ilegal studiile
Universitatea Oradea arată că respectă cadrul legal pentru înmatricularea studenților și eliberarea diplomelor.

Universitatea din Oradea reacţionează la acuzele că ar fi eliberat, ilegal, o diplomă de licenţă directorului general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tiberiu Popescu.

Eugen Popescu este acuzat că a echivalat o diplomă din 1995 de la o școală de formare profesională din Canada (Collège des médecines douces du Québec) într-o diplomă de studii universitare de lungă durată la Universitatea de Stat din Oradea, eliberată în iulie 2000.

Rectorul Universităţii din Oradea, prof. Constantin Bungău, a arătat că încă din decembrie 2018, instituţia pe care o conduce s-a sesizat şi a demarat proceduri interne pentru a clarifica situaţia apărută în spaţiul public vizavi de această diplomă de licenţă.

Comisia de Etică, în gardă

„La data solicitării informațiilor legate de acest caz, Universitatea din Oradea s-a arătat deschisă, punând la dispoziția presei informațiile solicitate și totodată au fost transmise documente și Ministerului Educației Naționale (Corpului de Control), în vederea clarificării comune a acestei situații”, a precizat Constantin Bungău. Mai mult decât atât, rectorul a sesizat şi Comisia de Etică a Universităţii Oradea pentru a analiza cazul.

Bungău a evidenţiat faptul că incidentul este unul vechi, din vremea scandalului diplomelor false eliberate sub conducerea primului rector al Universităţii Oradea, Teodor Maghiar.

„Acest incident face referire la procesul de recunoaștere a diplomelor la nivelul anilor 1999-2000, care nu este unul de actualitate, Universitatea din Oradea fiind ancorată de mai bine de 15 ani în respectarea normelor și prevederilor legale cu referire la cadrul legal al Codului de etică şi deontologie universitară, privind înmatricularea studenților și eliberarea diplomelor, lucru confirmat și de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), de la care a primit calificativul maxim, de încredere ridicată”, a subliniat rectorul Constantin Bungău.

De asemenea, Bungău asigură că Universitatea din Oradea, alături de Ministerul Educației Naționale, analizează situația cu privire la recunoașterea creditelor obținute și la eliberarea diplomei de licență şi promite că va reveni cu detalii, de îndată ce situaţia va fi clarificată.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor