Cu maşina pe drumurile UE

Cu maşina pe drumurile UE
REŞIŢA – De la 1 ianuarie 2007, proprietarii de autovehicule trebuie să plătească o singură primă pentru asigurarea obligatorie auto valabilă pe teritoriul Uniunii Europene, precum şi pe teritoriul Islandei, Norvegiei şi Elveţiei.

Asigurare în Uniune

Cetăţenii români îşi pot asigura de acum autovehiculul, la orice societate de asigurări abilitată să emită acest tip de poliţe în orice stat membru al Uniunii Europene. În cazul producerii unui accident din vina cetăţeanului, poliţa de asigurare constituie dovada că acesta beneficiază de o asigurare obligatorie de răspundere civilă.

Cetăţeanul UE trebuie doar să notifice societăţii de asigurare producerea accidentului. Victima se va adresa propriului asigurator, care va contacta Biroul naţional de asigurare a autovehiculelor. Birou care va prelua formalităţile între cele două societăţi de asigurare.

Reguli de circulaţie

În ceea ce priveşte circulaţia în statele membre ale Uniunii de Europene, este bine de ştiut câteva reguli de bază. În primul rând, în toate statele UE, portul centurii de siguranţă este obligatorie, atât pe locurile din faţă, cât şi pe cele din spate. Pentru copii trebuie utilizat un scaun special. Viteza pe autostradă este de maxim 130 km/h, în funcţie de regulile ţării respective, iar în localitate de 50 km/h.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !