Cu mine de aur şi sediu în … Spinuş

4Comentarii
Cu mine de aur şi sediu în … Spinuş
După tărăşenia cu ceasurile „elveţiene” Kanoo Europe, bihorenii sunt îmbiaţi acum cu lingouri de aur…

O firmă austro-germană cu punct de lucru în comuna bihoreană Spinuş anunţă o prezentare cu vânzare de lingouri de aur. „În întâmpinarea crizei economice vă oferim soluţia cea mai profitabilă a momentului «Investiţia în AUR». Aducem un concept nou pe piaţa din România, oferim posibilitatea de investiţie tuturor claselor sociale, prin faptul că lingourile noastre de aur sunt disponibile de la 0,5 grame. După cum ne arată şi ultimele ştiri în domeniul economic, aurul este cea mai profitabilă şi sigură investiţie”, se arată în e-mail-ul trimis redacţiei de către M.K. Marketingmanagement Srl, cu sediul în Spinuş la nr. 287.

Prezentarea ar fi pe 11 iulie, de la ora 17:00, la hotelul Unirea din Băile Felix.
Ca sursă suplimentară de informaţie se indică site-ul cu adresa https://sites.google.com/site/gold4futurelife/, unde se arată că lingourile ar fi disponibile până la dimensiunile de 10, 500 şi 1000 de grame.

Cei aclimatizaţi cât de cât cu Internet-ul nu pot însă să nu remarce că o firmă care vinde lingouri nu are o pagină de Internet cu nume rezervat, ci este găzduită gratuit pe google.

„Afacere personală”

Nu am reuşit să contactăm telefonic managerul „pe Austria” Markus Klaunig, pe numărul de Germania. Însă am vorbit telefonic cu managerul „pe România”, Crina Sabău, recrutată luna trecută prin anunţul de mică publicitate cu textul „(…) Sunteţi interesaţi să luaţi parte la un nou concept de afaceri? Nu este vorba de un sistem MLM, este vorba de o afacere personală”.

Astfel, Crina Sabău a recunoscut că „doar de o lună colaborez cu domnul Klaunig”, şi ne-a putut spune în prefaţa prezentării doar că „lingourile de aur de 24 de karate sunt inserate într-un card şi sunt vândute la preţul de pe bursă” şi că sursa aurului ar fi „trei mine de aur, două în Rusia şi una în altă ţară…”.

Cerând la autorităţile din Spinuş referinţe despre domnul Markus Klaunig am aflat neoficial doar că nu este la prima încercare de afaceri în comuna bihoreană, ba chiar ar fi şi închis o firmă de consultanţă pentru care fusese căutat de inspectorii financiari în urmă cu circa un an.

În altă ordine de idei, articole din presa economică arată atât argumentele investiţiilor în aur cât şi contra-argumente şi sfaturi legate de securitatea achiziţiilor de metale preţioase. Unul din cele mai citate articole este „Cum să nu investeşti în aur”, postat pe capital.ro.

Cristian Horgoş

Poliţia, la ceasurile «elveţiene»

Distribuitorul ceasurilor elveţiene respinge suspiciunile

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor