Cu Molotovuri în maşini

16Comentarii
Cu Molotovuri în maşini
ORADEA – Taximetristului Fulger (61 ani), arestat iniţial sub acuzarea de viol a unei adolescente de 14 ani din Oradea, i-a fost incendiat cu un coctail Molotov Peugeot-ul 406.

Astfel de răzbunări prin incendieri s-au mai petrecut în ultimii doi ani în Oradea, celebre fiind cazurile proxenetei de la Salonul Monik şi atacul Volvourilor de pe Borşului.

Taximetristului Nicolae Naporodean (61 ani), arestat iniţial sub acuzarea de viol a unei adolescente de 14 ani din Oradea, i-a fost incendiat cu un coctail Molotov Peugeot-ul 406 vişiniu (cupola Fulger), pe 15 aprilie.

Dat fiind că anchetatorii au găsit în memoria telefoanelor acuzatului aproape 50 de numere de telefon ale unor liceene orădene plus poze compromiţătoare cu unele din ele, lista eventualilor „răzbunători” e destul de lungă.

Dealtfel, identificarea piromanilor este o operaţie cu grad de dificultate ridicat pentru că focul distruge mai totdeauna eventualele urme utile pentru poliţişti. Aşa încât un ajutor important pot oferi doar proprietarii autoturismelor în cauză. Însă în majoritatea cazurilor aceştia refuză să indice duşmanii pe care îi au de teamă să nu se intensifice „represaliile”. Aceasta mai ales dacă autovehicolele sunt asigurate, cum a fost cazul gravului eveniment din noaptea de Crăciun a anului 2005.

20 aprilie – „În jurul orelor 03, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit la un incendiu produs la un autoturism, proprietatea lui V.V. din Oradea, parcat pe strada Bumbacului. La momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, au constatat faptul că flăcările s-au propagat deja şi alte două autoturisme parcate lângă acesta. Sursa de aprindere, împrejurarea determinantă cât şi valoarea totală a pagubelor sunt în curs de stabilire.”, se arăta în comunicatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” despre violentul incendiu susceptibil de a fi provocat intenţionat.

23 martie 2007 – Un Audi al orădeanului N.G. a fost incendiat intenţionat noaptea, pe strada Aleea Forajului din Oradea, pagubele depăşind 7.000 de lei.

29 martie 2006 – poliţiştii orădeni au prins un piroman în persoana orădeanului B.J.V. (51 ani), autor a două incendieri de Dacii pe strada Sovata din Oradea pe 22 martie.

22 martie 2006 – Un Audi nou-nouţ a fost incendiat noaptea pe strada Doinei din Oradea. Proprietarul orădean M.M. a dat un anunţ de recompensă pentru cel care i-ar putea da relaţii despre piromanul care i-a distrus 50% din Audi, însă fără succes.

26 decembrie. Atacul anului în noaptea de Crăciun! Şase autotrenuri Volvo au fost incendiate şi distruse în proporţie de 65%, pagubele depăşind o jumătate de milion de euro. Incendierea a fost produsă într-o staţie auto de pe Şoseaua Borşului, unde erau garate capurile tractor ale firmelor SC Tramos, Cristcom şi Juventus.

11 noiembrie 2005 – Autoturismul Simonei Derecichei, fostă patroană a salonului de masaj erotic Monik, a fost incendiat cu un cocktail Molotov pe bulevardul Ştefan cel Mare din Oradea. Femeia, judecată pentru proxenetism, l-a acuzat public pentru incendiere pe procurorul cu care avusese o relaţie apropiată mai mult timp. La faţa locului s-a lansat în acuze şi fratele Simonei Derecichei, care era cu mâna în ghips după o bătaie încasată cu câteva zile înainte de la necunoscuţi.

22 aprilie 2002 – Procurorul bihorean Alexandru Lele, care-l arestase în urmă cu un an pe Adrian Tărău, a fost ţinta unui avertisment macabru. Autoturismele acestuia au fost stropite cu un lichid de culoare rosie asemănător sângelui. În faţa casei sale din centrul Oradiei fuseseră parcate un Citroen şi o maşină de teren Isuzu, ambele ale procurorului, plus alte două autoturisme ale socrului şi vecinului său. Toate cele patru maşini au fost pictate cu pete roşii.

Şi de la scurtcircuite

Majoritatea incendiilor izbucnite la autoturisme se datorează însă scurtcircuitelor electrice.

Chiar în seara de miercuri, 23 aprilie, pompierii aleşdeni au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism într-o curte din Uileacu de Criş, comuna Tileagd. „Evenimentul s-a datorat unui cablu electric defect cu izolaţie deteriorată şi a determinat pagube materiale de circa 3.000 ron. La momentul sosirii la locul interventiei, echiapjele au constatat faptul că, autoturismul era cuprins de flăcări, în totalitate, producându-se chiar şi o deflagraţie la sistemul de GPL al autoturismului. În condiţii de risc crescut, echiapjele au reuşit localizarea şi lichidarea incendiului fărî a permite propagarea la imobil”, precizează plt. Lavinia Papp, purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”.

Cristian Horgos16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor