Cu Mureșelul la Garda de Mediu

De Andreea Pintea
Cu Mureșelul la Garda de Mediu
USR Arad a anunțat că a sesizat Garda de Mediu cu privire la deversarea apelor uzate în canalul Mureșel.

Situația deversărilor de ape uzate menajere și industriale în canalul Mureșel a ajuns la Garda de Mediu, după ce USR Arad a prelevat probe. „Asistăm de ani de zile la poluarea mediului în imediata vecinătate a arădenilor care locuiesc în cartierele Confecții, Șega și Cadaș, cu largul concurs al autorităților, care aruncă vina unele pe altele, fără a face nimic. În canalul Mureșel, curs de apă de suprafață care traversează municipiul Arad, sunt deversate ape uzate menajere și industriale, fără a fi trecute prin procese specifice de epurare. Conform normativelor NTPA-001/2002 privind stabilirea limitelor de încărcare cu poluanți a apelor uzate industriale si orășenești la evacuarea în receptoriiâ naturali, CBO5 trebuie sa fie 20/25 iar amoniacul de 2, valori care sunt depășite și de 25 de ori”, au punctat reprezentanții USR Arad.

Mai mult, potrivit Cristinei Borhan – membră USR Arad, au fost colectate probe „deoarece autoritățile locale sunt impasibile la o problemă care poate pune în pericol sănătatea locuitorilor. Faptul că într-un curs de apă care traversează municipiul se deversează apă menajeră este foarte grav și trebuie luate măsuri de urgență. Valorile normale ale apelor sunt depășite, mai ales dacă ținem cont de faptul căâ acest curs de apă trece printre case, inundă chiar grădinile oamenilor. Indiferent de norme si normative, pana la urma este vorba de voință politică pentru a avea un Mureșel curat, iar in ultimii 14 ani actuala administrație a demonstrat foarte clar ca nu consideră o prioritate ca cei din Confecții, Șega și Cadaș să poată deschide geamurile vara. USR va pune în continuare presiune pe autorități pentru a se apuca efectiv de treabă și a opri poluarea. Începând cu anul 2020, USR va administra municipiul Arad și va face ordine, inclusiv prin curățarea și amenajarea corespunzătoare a Mureșelului.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !