Cu necuvântătoarele favorite, la ZOO

De Cristina Ghilea
Foto: C.GH.
Foto: C.GH.
Aproximativ 50 de părinți adoptivi au răspuns invitației Grădinii Zoologice Oradea de a participa la un eveniment care le este dedicat, sâmbătă începând cu orele 9:00 și până la orele 15:00.

Conform programului anunțat, părinții au participat la hrănirea animalelor de dimineață, turul a început cu la țarcurile căprioarelor. Spre încântarea copiilor, mai ales, cerbul lopătar a dovedit curaj s-a lăsat hrănit cu morcovi, mere sau iarbă din micile mânuțe întinse cu teamă și emoție. Nu la fel de generos cu audiența a fost Fredie, zebra – nărăvaș din fire, „calul în pijama” nu avut vizitatori în țarc.

Și de data aceasta, favoritele participanților au fost suricatele. Îndrăznețe și curioase, vedetele emisiunilor despre natură și faună, micile și prolificele manguste au încântat și au entuziasmat deopotrivă.

La final, interacținea directă cu șerpi, iguana sau porcușori de Guinea a fost cireașa de pe tort pentru mulți dintre participanții la turul ghidat, ale cărei gazde active și amabile au fost Sorin Coman, Toma Mihoc și Loredana Buz.

Până sâmbătă, la Grădina Zoologică Oradea erau înregistrați aproximativ 60 de păriniți adoptivi, din Oradea și mai multe localități din țară Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Eforie Sud, Timișoara, București, Sighetu Marmației etc. Cele mai adoptate animale sunt suricatele, urmate de lemuri, antilope, cai, căprioare, cerbi sau zebu. Cu ocazia activității de popularizare, încă 12 persoane au primit acest statut, în contul unei donații de 200 de lei.

Administrația Domeniului Public SA, administratorul ZOO Oradea, a precizat că perioada pentru care se încheie adopția este de un an, iar suma achitată este de 200 lei pentru persoanele fizice, respectiv 500 lei pentru cele juridice.

Părinții adoptivi persoane fizice primesc, printre altele, intrare gratuită o dată pe lună, pentru un an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !