Cu ochii pe agenţii economici

Simona Iancu
Simona Iancu
173 de amenzi în valoare de aproape 700.000 de lei a aplicat ITM Bihor în luna ianuarie.

Nu mai puţin de 531 de controale au efectuat inspectorii ITM Bihor în cursul lunii ianuarie 2010. Dintre acestea, 380 au fost în domeniul relaţiilor de muncă şi 151 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 654 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 173 de amenzi în valoare de 694.600 de lei.

„O zi pe săptămână”

În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr de 213 angajatori. „Au fost sancţionaţi un număr de 166 de angajatori, fiind aplicate un număr de 374 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 271.900 de lei”, a precizat Simona Iancu, director coordonator adjunct la ITM Bihor.

36 angajatori practicau munca fără forme legale de angajare, aceştia având angajate 48 de persoane la negru. În acest sens au fost aplicate 35 de amenzi în valoare totală de 117.000 de lei. Au fost constatate 2.755 de deficienţe, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora.

Deficienţele constatate se referă la neîncheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal, neîntocmirea fişei postului, neplanificarea concediilor de odihnă, neachitarea drepturilor salariale, nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte, etc.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !