Cu ochii pe spărgătorii de maşini

2Comentarii
Cu ochii pe spărgătorii de maşini
ORADEA – Poliţiştii orădeni le pregătesc câteva surprize celor care se îndeletnicesc cu furturile din maşini. Astfel, ei anunţă că vor desfăşura acţiuni 24 de ore din 24, mai ales în zonele în care s-au raportat mai des astfel de infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii pun accent pe prevenirea furturilor şi le recomandă posesorilor de maşini să nu lase la vedere în autovehicule bunuri de valoare.

Spargere în şase secunde
„În 2007 vom intensifica acţiunile, îndeosebi prin descinderi în vederea identificării persoanelor care comit acest gen de infracţiuni. Se va acţiona inclusiv după-amiaza şi pe timpul nopţii. Le recomandăm cetăţenilor să nu lase la vedere, mai ales pe timp de zi, în autoturisme: genţi, telefoane, laptopuri sau serviete, pentru că sunt foarte tentante pentru hoţi. În doar şase secunde reuşesc să le sustragă şi să se facă nevăzuţi”, atenţionează subcomisarul Radu Şandru, şeful Biroului Furturi din Auto.

Poliţiştii spun că anul trecut în Oradea au fost comise aproape 600 de furturi din auto, dintre care au fost soluţionate 410. Furturile soluţionate au fost comise de către 83 de persoane, o treime din cei prinşi fiind minori. Pe timp de zi, cea mai „vânată” zonă este cea centrală, iar noaptea cartierul Rogerius.
Bunurile furate ajung să fie vândute pe preţuri de nimic, uneori chiar şi cu 10% din valoarea lor de piaţă.

Mai puţine furturi
Şoferii orădeni par să fi învăţat destul de bine lecţia. Dacă în 2000 şi 2001 se înregistrau în medie şapte-opt furturi din autoturisme pe zi, la sfârşitul lui 2006 – începutul lui 2007 media a scăzut la un singur furt pe zi.

„Trebuie să ne ferim, să nu lăsăm bunurile la vedere, pentru că sunt tentante. Până acum nu am păţit aşa ceva, pentru că nu mi-am lăsat nimic la vedere. Nu vreau să risc, pentru hoţi nu există încuietori care să nu poată fi deschise. Intenţionez să-mi pun şi sistem de alarmă”, spune orădeanul Cornel.
„Mie nu mi s-a întâmplat şi sper să nici nu mi se întâmple, dar am cunoştinţe cărora li s-au furat casetofonul, chiar şi benzina din rezervor. Nu trebuie lăsate bunurile de valoare în maşină, pentru că infractorii acţionează imediat”, spune Mariana Jidea.

Ovidiu Morcan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor