Cu sau fără cupoane

Cu sau fără cupoane
Reşiţa – Pensionarii care primesc banii pe card, nu vor mai trebui să se prezinte la casele de pensii, pentru că verificarea şi completarea datelor se va face automat, Casa Naţională de Pensii şi Centrul de Administrare a Datelor privind Evidenţa Persoanelor semnând un protocol de colaborare în acest sens. Verificarea şi completarea datelor din sistemul public de pensii se va face automat, pe baza utilizării codului numeric personal.

Pensionarilor din România li se eliberează două tipuri de cupoane: roşii, pentru cei care au ales ca plata pensiei să se facă de către Poşta Română, la domiciliu, şi mov, pentru cei cărora li se virează banii în conturi curente sau pe card. În cazul în care cupoanele mov nu ajungeau la pensionari şi erau restituite caselor teritoriale de pensii timp de trei luni consecutiv, plata pensiei se suspenda până când pensionarul dovedea că încă mai trăieşte şi evident are nevoie mare de pensie.

Pensionarii care primesc banii pe card nu vor mai trebui să se prezinte la casele de pensii, pentru că verificarea şi completarea datelor se va face automat, Casa de Pensii şi Centrul de Administrare a Datelor privind Evidenţa Persoanelor semnând un protocol de colaborare în acest sens.
Verificarea şi completarea datelor din sistemul public de pensii se va face automat, pe baza utilizării codului numeric personal.

Astfel, începând din februarie a.c., pensionarii care primesc banii în conturi curente sau pe card, nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la casele teritoriale de pensii.

Taloanele mov, distribuite prin poştă, vor servi doar la informarea pensionarilor care primesc banii în conturi curente sau pe card asupra drepturilor ce li se cuvin, iar eventuala neprimire a acestora nu va mai influenţa alimentarea lunară a conturilor bancare ale acestora.

În judeţul Caraş-Severin, în ultimele trei luni ale lui 2006, au fost returnate 10.195 taloane mov, dintre care 668 s-au repetat în cele trei luni. Dintre cei 668 de pensionari, cărora le-a fost sistată plata pensiei în ianuarie a.c., o parte s-au deplasat la Casa Judeţeană de Pensii să-şi rezolve problema. Au rămas totuşi 280 de pensionari cărora li s-au emis decizii nominale de suspendare. Reluarea plăţii se va face tot prin decizie a CJP.

Se pare că de acum înainte pensionarii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la bancă să-şi ridice pensia şi apoi să stea acasă până apare poştaşul cu talonul. Totuşi, taloanele trebuie tratate cu seriozitate, pentru că ele reprezintă dovada pensionării în faţa medicului sau chiar dacă vor să facă un împrumut la bancă.

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !