Cu sentința Tribunalului în mână, Mang e flituit de liberali

Mang și Avrigeanu, doi cuscri adversari politici
Mang și Avrigeanu, doi cuscri adversari politici
Cu sentința judecătoarească în mână, liderul PSD Bihor Ioan Mang anunță că joi, în ședința de plen a Consiliului Județean, va fi repusă pe ordinea de zi, a „n”-a oară validarea lui Adrian Szatmari.

Acesta este consilierul județean PSD pe care liberalii nu vor să-l valideze deja de jumătate de an, profitând de faptul că acum, în plenul CJ, Puterea și Opoziția au număr egal de voturi, 17. Motivul: validându-l, coaliția PSD-UDMR-ALDE și-ar redobândi majoritatea de 18 consilieri.
Marți, Mang a citit din sentința judecătorească, unde se stipulează că aleșii județeni PNL sunt obligați să voteze pentru validarea pesedistului Szatmari. Cei 18 consilieri județeni PNL sunt obligați de Tribunalul Bihor, în solidar, la plata a 1000 lei/zi de întârziere de la data introducerii acțiunii judecătorești și până la adoptarea hotărârii de validare. Mai mult, liberalii sunt obligați să îi plătească pesedistului indemnizația de consilier județean, începând cu 27 septembrie 2017 și până la data validării.

„Nici instanța și nici pârâții nu au drept de apreciere, întrucât alegerea consilierilor este opțiunea electoratului, a cărui voință trebuie să fie materializată prin validarea aleșilor, în condițiile legii”, scrie în sentința Tribunalului, pentru care există cale de atac.

PNL: “Vom vedea”

În ciuda apelului lui Mang, liberalii nu se grăbesc să-l valideze pe Szatmari, chit că joi se va vota bugetul Județului. Contactat de JB & BIHON, liderul grupului PNL de la Județ, Ionel Avrigeanu, a afirmat că încă nu au primit motivarea oficială de la instanță. „Vom vedea argumentele. Vom vedea dacă o atacăm mai departe la Curtea de Apel sau dacă rămâne definitivă. După ce primim motivarea, vom lua o decizie. Până nu luăm o decizie, se păstrează aceeași linie”, transmite Avrigeanu.

În mod curios, în ciuda atitudinii tranșant politice, Avrigeanu recunoaște că ar fi mai normal ca legea să prevadă validarea de drept a consilierului județean. Așa cum, de pildă, este cazul unui parlamentar.

„E greu ca Justiția să îți spună cum să votezi. Normal ar fi fost să fi fost validat de drept, prin lege, dacă nu are probleme sau antecedente penale, așa cum se întâmplă și la Parlament. Acolo nu trebuie nici adresa partidului. Poți să fii plecat de mult din partid; dacă tu urmezi pe listă, ești validat. Aici, la CJ, trebuie votul consilierilor”, admite Avrigeanu.

Planul consilierilor județeni PNL de a nu-l valida în funcție pe Szatmari Adrian și de a menține o egalitate în plenul CJ a fost năruit de sentința Tribunalului Bihor. PSD-istul Szatmari Adrian i-a acționat în judecată pe reprezentanții județeni ai PNL, care au refuzat să îi ofere votul de inves...9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor