Cu şi despre Jurnal bihorean

4Comentarii
Cu şi despre Jurnal bihorean
ORADEA - Jurnal bihorean s-a întâlnit cu cititorii săi, marţi seara, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”. De această dată, ziarul nostru nu şi-a mai convocat cititorii la o întâlnire în care publicul să fie pus faţă în faţă cu reprezentanţii instituţiilor publice. Video

Marţi, la Forumul J.b. a avut loc o dezbatere cu şi despre Jurnal bihorean. Redacţia noastră a fost reprezentată de Dan Birta, Viorica Borz, Valentin Buda, Călin Corpaş, Ioana Iuhas, Valentin Teuca, Sebastian Kovacs şi Feher Jozsef.
Redactorul-şef al ziarului, Alexandru Seres, a prezentat asistenţei, cu ajutorul unor mijloace multimedia, „Jurnal bihorean – ziarul tău cel de toate zilele”. Unul din punctele de atracţie ale acestei prezentări a fost un videoclip despre o zi din viaţa redacţiei, realizat de doi dintre colegii noştri.

Rolul presei
Ioan Laza, lector universitar la Universitatea din Oradea, a fost invitat să-şi exprime câteva idei legate de jurnalismul practicat de J.b. „La Jurnalul bihorean se observă croiala occidentală: face distincţie între ceea ce înseamnă opinie şi ceea ce înseamnă neutralitate. De asemenea, observ că promovaţi jurnalismul online, care devine o alternativă tot mai consistentă la presa scrisă”, a ţinut să sublinieze Ioan Laza.
Orlando Balaş, cadru universitar orădean, a vrut să-şi exprime aprecierea faţă de „linia verde a ziarului”. „Nu ar strica însă şi o pastilă verde, o rubrică permanentă”, în care Balaş ar vrea să fie tratate subiecte cu tangenţă ecologică. Orlando Balaş ne-a cerut o aplecare şi mai mare asupra problemelor cetăţenilor, dorind un ziar şi mai aplecat spre civism. „Să staţi agăţaţi de gâtul lor, al celor responsabili, până se rezolvă!”, ne cere imperativ domnul Balaş. „Aşteptăm informaţii, fotografii de la cititori, pentru că singuri nu putem să ne luptăm cu instituţiile. Trebuie ca şi cei care ne citesc să se implice, să vină în sprijinul nostru”, a sunat răspunsul nostru, moment în care Miron Beteg, redactor la revista Familia, a simţit nevoia să intervină: „Să nu confundăm presa cu un soi de ecarisaj general. Nu-l suni pe primarul New York-ului pentru o problemă personală! În momentul în care confunzi presa cu un soi de ecarisaj general al societăţii, nici presa nu mai e presă şi nici instituţiile nu mai sunt instituţii (…) Aceste probleme se rezolvă la nivel civic şi, în ultimă instanţă, la vot”, susţine Beteg.

Problemele cetăţenilor
După disputele dintre oamenii de presă, legate de rolul pe care ar trebui să-l joace presa în peisajul bihorean, şi-au făcut simţită prezenţa în sală şi cititorii simpli, care ne-au supus atenţiei problemele de care se lovesc zi de zi: neajunsurile şi paradoxurile specifice asociaţiilor de locatari, mizeria ce ne înconjoară, problema câinilor sau cea a lipsei spaţiilor verzi…

Cititorii în prim-plan

 

ORADEA - Ioan Iovan din Surduc şi Emanuel Popescu din Oradea sunt doi cititori ai Jurnalului bihorean care au ţinut să ia cuvântul în cadrul Forumului J.b., plângându-se de problemele cu care se lovesc în mod curent:„Îmi place mult ziarul şi pentru faptul că nu băgaţi foarte multă politică. Aş dori să văd însă şi o rubrică pe probleme juridice sau una în care să se trateze problemele pensionarilor, grupele I şi II… ”, a ţinut să ne comunice domnul Iovan, din localitatea Surduc.
Emanuel Popescu, un orădean ce locuieşte pe Splaiul Crişanei, s-a plâns de multitudinea de excremente de câini de pe malurile Crisului. „Spaţiul verde, trotuarele, sunt pline de excremente! Mai sunt apoi şi problemele de asociaţie: după citirea contoarelor la o persoană de la noi din asociaţie rezultă că de ani de zile nu consumă apă caldă! De asemenea, se observă că de trei luni nu ar consuma nici apă rece! Cum e posibil aşa ceva?!” Domnul Popescu ne-a dezvăluit apoi şi că ar dori să vadă în ziar mai multe ştiri din judeţ. I-am răspuns domnului Popescu spunându-i că Jurnal bihorean reflectă evenimentele importante care au loc în afara Oradiei. De asemenea, J.b. răspunde solicitărilor dacă se dovedesc a fi justificate… Cu condiţia să fim solicitaţi.

Calin Corpas4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor