Cu somaţia pe contribuabili

ORADEA – Orădenii sunt buni platnici, aprecia la conferinţa de presă de ieri a municipalităţii Tănase Miculescu, director ajunct la Finanţele locale. Asta cu câteva minute înainte de a expune întreaga paletă de constrângeri pe care le utilizează municipalitatea pentru a-i convinge pe contribuabili să decarteze cât mai repede taxele şi impozitele datorate bugetului local.

„În acest an avem venituri peste media din 2005 la câteva categorii de impozite”, a declarat finanţistul, referindu-se la încasările din impozitele pe imobilele şi terenurile aparţinând persoanelor fizice şi juridice.

Nu a uitat însă să-şi expună opinia despre motivul acestor creşteri financiare. „Penalizarea de 0,1% pe zi de întârziere este destul de mare pentru a-i convinge pe contribuabili să achite la timp sumele datorate la buget. Stabilirea judicioasă a taxelor şi impozitelor este un alt motiv”, crede Tănase Miculescu.

Acesta spune că anul acesta, din iulie, au fost emise 52 de somaţii de plată, s-au făcut 220 popriri de venituri prin 1.400 de adrese trimise, zece ipoteci pe terenurile persoanelor juridice şi 19 pe cele ale persoanelor fizice. Ultimul termen de plată a impozitelor şi taxelor locale a fost 15 noiembrie.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase