Cu taxiul printre păsări

1Comentariu
Cu taxiul printre păsări
ORADEA – Un taxi care să te ducă din Oradea la Viena într-o singură oră şi apoi să te transporte înapoi tot în 60 de minute. Câţi dintre oamenii care îşi permit o asemenea excursie sau care au nevoie să parcurgă urgent distanţe pe care e imposibil să le atingi într-un interval atât de scurt nu şi-ar dori aşa ceva?

Asta ca să nu mai amintim aici despre urgenţele medicale sau alte situaţii disperate. Începând din acest weekend, bihorenii au o asemenea facilitate. Firma Fly Company a achiziţionat recent un elicopter destinat special transportului de persoane. Aparatul, model Bell 222, clasa VIP, va sta la dispoziţia tuturor celor pentru care timpul înseamnă mai mulţi bani decât cei aproximativ 2.000 de euro, cât costă închirierea pentru o oră a luxosului vehicul aerian.

Premieră bihoreană

Directorul general al firmei Fly Company, Nicolae Dogaru, a ţinut să facă un eveniment din momentul primei aterizări a elicopterului pe heliportul de lângă satul Fughiu şi a invitat, sâmbătă după-masă, reprezentanţi ai mass-media locale, precum şi cunoscuţi, la o recepţie. Din păcate, vedeta manifestării, aparatul, a întârziat să apară aproape două ceasuri, din cauza plecării întârziate din Cehia, de la Brno, localitatea de unde a fost achiziţionat, cu circa 2.000.000 de euro.

În fine, răbdarea celor care au ţinut să participe la această premieră a fost răsplătită. După o scurtă escală pe aeroportul din Oradea, elicopterul a apărut la orizont şi, câteva minute mai târziu, s-a aşezat lin în mijlocul cercului marcat cu majuscula H. Prilej pentru mulţime de a admira din apropiere uriaşa libelulă metalică, iar pentru copii de a testa comoditatea locurilor şi a facilităţilor oferite viitorilor pasageri de lux. Promisiunea unui raid aerian peste dealurile din apropiere nu a fost onorată decât parţial, din cauza înserării, doar cinci dintre reprezentanţii presei, în special fotoreporteri şi cameramani, având privilegiul de a vedea zona de la câteva sute de metri înălţime.

Experienţă în elicoptere

Firma care a adus în Bihor acest aparat de zbor are deja o adevărată experienţă în domeniul elicopterelor. De ani buni, societatea oferă servicii de aviaţie generală şi lucru aerian, fie că este vorba despre lucrări agricole, stingerea incendiilor sau transportul şi montarea de piloni metalici în locuri inaccesibile pe altă cale decât cea a aerului. Toate aceste activităţi, la care de sâmbătă se adaugă şi cea de transport persoane, se desfăşoară cu ajutorul elicopterelor. Chestionat în privinţa segmentului de piaţă pe care îl ţinteşte cu această nouă investiţie, Nicolae Dogaru nu îşi face niciun fel de griji. „Sunt o mulţime de domenii în care noul elicopter îşi va găsi aplicaţii. În cel mai rău caz, dacă nu va fi utilizat la parametrii doriţi, îl vom muta înspre Cluj, acolo unde dezvoltarea economică e mai dinamică în ultima vreme decât în Bihor”, spune Dogaru. La fel ca în orice investiţie, amortizarea este extrem de importantă. Mai ales că, potrivit celor de la Fly Company, dincolo de preţul de achiziţie, întreţinerea unui asemenea aparat este extrem de costisitoare, iar salariul unui pilot pe o asemenea „jucărie” ajunge la 4-5000 de euro lunar.

 

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor