Cu terenul de sport în instanţă

7Comentarii
Cu terenul de sport în instanţă
Noul an şcolar va găsi terenul de sport de la Şcoala Talpoş „în aer”.

Terenul pe care a fost construită Şcoala din Talpoş este revendicat de învăţătoarea Corina Boldor, de la şcoala din localitatea Batăr. Debutul noului an şcolar i-ar putea găsi pe elevi fără teren de sport, deoarece recent, proprietara terenului a săpat un şanţ prin curtea şcolii. Şanţul de delimitare a împărţit intrarea în curtea şcolii în două, astfel încât să blocheze accesul în curtea şcolii, iar reprezentanţii şcolii să nu mai aibă posibilitatea să intre în curtea unităţii de învăţământ cu lemnele de foc şi nici cu maşini pentru vidanjarea fosei septice.

Presiuni

 „Terenul de sub şcoală şi terenul de lângă şcoală i-a aparţinut, înainte de 1948, lui Iustin Frenţiu. În 1994, printr-o sentinţă, definitivă şi cu titlu executoriu, pronunţată de Judecătoria Beiuş, se anulează încheierea de intabulare a statului român pe clădire şi pe teren şi se stabileşte situaţia anterioară din CF, şi anume: proprietarul Frenţiu Iustin. În 1998, moştenitorii au deschis succesiune şi şi-au revendicat dreptul la proprietate. Apoi l-au vândut Corinei Boldor. În această situaţie nu a fost nevoie de Primăria Batăr, explică primarul situaţia bizară în care un localnic este proprietar pe terenul şcolii. Corina Boldor spune că terenul a fost de vânzare timp de 11 ani, după care a decis să-l cumpere. Acum spune că exclude varianta de a-l vinde pentru 50 euro/mp, chiar dacă preţul pieţei în zonă nu depăşeşte 10euro/mp.

Proprietara spune că datorită presiunilor la care a fost supusă de primar şi de conducerea şcolii nu doreşte să vândă fiindcă orice preţ ar fi acum prea mic. Corina Boldor susţine chiar că primarul a apelat chiar şi la prefectul Gavrilă Ghilea pentru a-i trimite controale la ABC-ul pe care-l deţine în localitate. Învăţătoarea reclamă faptul că singurul scop al primarului este să-i facă zile grele. „Au deschis mai multe procese în instanţă, dar Primăria nu s-a prezentat  niciodată, ceea ce denotă lipsă de interes din partea lor ”, susţine învăţătoarea. Corina Boldor spune că va face demersuri în instanţă pentru a obţine o chirie de 500 euro/lună pe timp de trei ani.

„Vreau să rezolv situaţia”

„Vreau să rezolv situaţia”

143.850 de euro pentru terenul şcolii

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor